pametni_ormarici_za_prtljagu_1

Poduzetnička ideja obitelji Štampf obogatila turističku ponudu Rijeke ormarićima za prtljagu

Objavio: Nikola Cvjetović

Putujući po Europi, ova riječka obitelj naišla je na takozvane locker luggage rooms-e ili pametne ormariće za prtljagu koji su im u trenucima razgledavanja velikih gradova značajno olakšali situaciju, a sada su isto ponudili turistima u Rijeci.

Rijeka - Poduzetnička ideja obitelji Štampf i njihove tvrtke LockeRI d.o.o. obogatila je turističku ponudu grada Rijeke. Putujući po Europi, ova riječka obitelj naišla je na takozvane locker luggage rooms-e ili pametne ormariće za prtljagu koji su im u trenucima razgledavanja velikih gradova značajno olakšali situaciju. Tako su došli na ideju da takvu ponudu omoguće i svim onim mladim turistima, koji sve češće s prekrcanim ruksakom na leđima dolaze u Rijeku i obilaze ju pod značajnim teretom.

- Nakon što smo došli na ideju, pokušali smo saznati da li na području Rijeke postoji takva ponuda. Doznali smo da samo na željezničkom kolodvoru postoje stari ormarići koji se izdaju pod ključem. Shvatili smo da bi takva ponuda mogla biti dobro prihvaćena i krenuli u potragu za prostorom. Grad Rijeka nekako je u isto vrijeme raspisao natječaj za dvadesetak svojih poslovnih prostora, među kojima je bio i ovaj naš na Žabici, površine svega šest metara kvadratnih. S obzirom da je riječ o izuzetno malom prostoru, na natječaj se nitko nije javio i mi smo uspjeli doći do prostora na jednoj od najfrekventnijih riječkih lokacija, rekao je Saša Štampf iz tvrtke LockeRI d.o.o. koja je ormariće "u promet pustila" s prvim danom svibnja ove godine.

U prostoru na Žabici postavljeno je 22 ormarića u dvije veličine. Postupak odlaganja prtljage je vrlo jednostavan, plaćanje se vrši isključivo kreditnom karticom, a nakon što se odabere veličina ormarića i vremenski period odlaganja privatnih stvari, korisnici sami određuju svoj pin za otključavanje i zaključavanje ormarića. Riječki smart lockersi dostupni su 24 sata, ali prostor u kojem se nalaze je otvoren od 05 do 23 sata.

- Mislili smo o svemu, tako su naši ormarići u prepoznatljivim riječkim plavo-bijeli bojama. Prve reakcije gostiju su odlične, stranci su oduševljeni pa vjerujemo da će ova naša ideja biti dobro prihvaćena, rekao je Štampf te naveo kako se sve o njihovoj ponudi može pročitati na www.lockeRi.hr

NAJNOVIJE

DRUŠTVENE MREŽE

Lanterna © Torpedo.media Izrada internet stranica @ More idea