Oj_Basko_vesela_-_pozivnica

Promocija melografije “Oj, Baško vesela” autora Nikole Kovačića

Objavio: Martina Frka

“Nakon tri godine intenzivnog rada, pred nama je rezultat, knjiga; “Oj, Baško vesela”, no to nije sve, pred nama stoji još jedan izazovan projekt, a to je knjiga o Žarku Dujmoviću – Cadiću koja će ga predstaviti u sopnji na dvije sopile”

U narodnom domu Jurandvor, u nedjelju 19.11.2023 u 18 sati održat će se promocija melografije “Oj, Baško vesela” autora Nikole Kovačića.

“Nazočni uz aurora i glavni akteri, naši sopci Žarko Dujmović – Cadić i Saša Popović – Tustomeso uz mlade sopce i ostali članovi kulturnog društva “Šoto” priredit će Vam večer punu sopnje i kanta po starinsku. U namjeri očuvanja ove nematerijalne kulturne baštine pod protektoratom UNESCO-a i Republike Hrvatske K.D. “Šoto” marljivo godinama sakuplja ove bisere naše narodne glazbe”, kažu organizatori.

“Nakon tri godine intenzivnog rada, pred nama je rezultat, knjiga; “Oj, Baško vesela”, no to nije sve, pred nama stoji još jedan izazovan projekt, a to je knjiga o Žarku Dujmoviću – Cadiću koja će ga predstaviti u sopnji na dvije sopile, u realizaciju iste društvo kreće Već od iduće godine, te svakako molimo sve drage suradnike koji su nam do sada pomagali da i dalje podupiru rad K.D.-a “Šoto” jer tako čineći dajete potporu za očuvanje naše nacionalne nematerijalne kulturne baštine”, poručuju iz KD Šoto.

NAJNOVIJE

DRUŠTVENE MREŽE

Lanterna © Torpedo.media Izrada internet stranica @ More idea