retropatija_fl_2023__12_ Foto: arhiva

Spektakularna RetrOpatija rasplesat će „baš sve“ generacije

Objavio: Marina Pauletić

Omiljena opatijska manifestacija će se održati od 27. do 29. lipnja i Opatiju ponovno ispuniti sjajnom glazbom, jedinstvenim modnim izričajem, otkačenim plesnim ritmom i odličnom atmosferom.

Opatija - Zamislite kako u ritmu swinga, jazza, rocka i disca plešete kroz glazbenu povijest ulicama grada čije su ljepote davno osvojile europsko plemstvo dok se pred vašim očima oživljavaju stilovi zlatnih dekada prošlog stoljeća u jednom od najljepših mediteranskih gradova. Woody Allen je putovanje u prošlost zamišljao u ponoć u Parizu, a Turistička zajednica grada Opatija putovanje u prošlost pretvorila je u stvarnost…

retropatija_2023_subota__18_ Foto: arhiva

RetrOpatija, omiljena opatijska manifestacija poznata i kao glazbeno plesni vremeplov u zlatne dekade 20. stoljeća, održat će se od 27. do 29. lipnja i Opatiju ponovno ispuniti dobrom glazbom, jedinstvenim modnim izričajem, otkačenim plesnim ritmom i odličnom atmosferom. Tijekom tri dana manifestacije svaki kutak Opatije pulsirat će retro energijom uz jedinstvenu kulisu prigodno uređenih izloga i lokala, retro sajam, stare automobile, vespe, plesače, frizere i ludi disco party. U jednom trenutku bit ćete dio glamuroznih 20-ih, desetljeća perla, šljokica i perja, a samo korak dalje moći ćete zaplesati uz ritmove rock'n'rolla, kose pune briljantina ili još jednom prošetati stare „trapezice“ uz hitove Bee Gees-a. Naši šminkeri, barberi i frizeri stajat će vam na raspolaganju za retro make-over po vašoj želji, jer na RetrOpatiji i posjetitelji postaju dijelom jedinstvene retro kulise.

retropatija_2023_petak__2_-17698 Foto: arhiva

Vrhunac trodnevnog putovanja kroz glazbenu prošlost bit će disco party pod zvjezdanim nebom na Ljetnoj pozornici, najljepšoj pozornici na Mediteranu. Starije generacije zabavljat će se kao u najboljim danima legendarnih disco klubova, a oni mlađi će iskusiti čari nekadašnjih plesnjaka.

retropatija_2023_subota__1_-07142 Foto: arhiva

- RetrOpatija je omiljena opatijska manifestacija zahvaljujući ritmu glazbe i plesa, druženju uz vrhunsku atmosferu i nezaboravnom doživljaju putovanja u prošlost. Ponovno ćemo se prisjetiti zlatnih razdoblja iz povijesti glazbe i mode te zaboraviti na sve brige modernog svijeta. Zato, iz ormara izvucite točkaste haljine, najbolje „trapezice“, natapirajte frizure, uvrnite brkove i pridružite se „party-u stoljeća“, pozvala je Suzi Petričić, direktorica Turističke zajednice grada Opatija.

retropatija_gramofon_2023 Foto: arhiva

NAJNOVIJE

DRUŠTVENE MREŽE

Lanterna © Torpedo.media Izrada internet stranica @ More idea