fugip_filip_mercep_lovran Foto: FUGiP

Udaraljkaš Filip Merčep na Lovran classicu

Objavio: Sanja Tumara

Filip je MarimbaOne umjetnik te mu je od 2018. Ministarstvo kulture RH priznalo status slobodnog umjetnika.

Lovran - Na trećem koncertu festivala klasične glazbe „Lovran classic", u utorak 9. srpnja u 21.00 sat, na trgu sv. Ivana nastupit će Filip Merčep, jedan od naših najistaknutijih udaraljkaša međunarodne karijere.

Tijekom svog školovanja postavio je čvrste temelje na hrvatskoj glazbenoj sceni prolaskom u Finale Eurovizijskog natjecanja mladih glazbenika 2010. godine u kojem je, kao jedini hrvatski finalist, uz Moniku Leskovar 1998. godine, svirao ispred Bečkog Rathausa pred 45.000 slušatelja uz pratnju Simfonijskog orkestra ORF-a.

Nakon diplome na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Igora Lešnika 2015. godine, Filip je počeo otkrivati svoj glazbeni jezik i raditi na konceptualnim projektima koje je predstavio na Osorskim glazbenim večerima, Dubrovačkim ljetnim igrama i Muzičkom biennaleu Zagreb. Od 2017. godine počeo je održavati vlastiti marimbistički seminar, a od 2019. godine sa svojim kolegama iz Amsterdama organizirao je Live Electronics Summer Workshop. Filip je MarimbaOne umjetnik te mu je od 2018. Ministarstvo kulture RH priznalo status slobodnog umjetnika.

Ulaznice za programe 7. Lovran Classica mogu se rezervirati na email adresu lovran.classic@gmail.com, te kupiti sat vremena prije početka koncerta.

U slučaju lošeg vremena koncert će se održati u umjetničkoj galeriji Laurus.

NAJNOVIJE

DRUŠTVENE MREŽE

Lanterna © Torpedo.media Izrada internet stranica @ More idea