Iva_Katalinic_Nevena_zivic_laurus_lovran__15_

[VIDEO/FOTO] U galeriji Laurus otvorena izložba Ive Katalinić i Nevene Živić

Objavio: Nikola Cvjetović

Fotogaleriju s otvorenja i video prilog pogledajte u nastavku...

Iva_Katalinic_Nevena_zivic_laurus_lovran__24_

Lovran - U galeriji Laurus možete pogledati izložbu Ive Katalinić i Nevene Živić. Osim eksplozije boja koju doživite kada uđete u ovaj prostor ove dvije autorice povezuje i ljubav prema vezu. Kako je voditeljica galerije Melita Sorola Staničić na otvorenju rekla, vez je odlika ženske tradicije koju autorice koriste i razvijaju u jednom suvremenom izričaju. Nevena Živić za svoj likovni izričaj govori da je riječ o apstraktnom slikarstvu u kojem joj je najbitnija boja a vez je meditativan moment koji dolazi na kraju kao posljednji detalj na njenim radovima.

Iva_Katalinic_Nevena_zivic_laurus_lovran__14_

Iako radove ove dvije autorice povezuje tehnika vez radovi Ive Katalinić su nešto posve drugačije. Ona izlaže objekte, ambijentalne instalacije i asemblaže. Njeni radovi su živi i duhoviti u svojoj figuraciji od sićušnih radova kojima zaista morate prići blizu da biste ih otkrili pa do tapiserija. Autorica se ne ograničava tematikom i izlaže radove koji su nastali u zadnjih osam godina.

Iva_Katalinic_Nevena_zivic_laurus_lovran__9_

Na podu galerije se nalazi i instalacija pod nazivom "Priroda i društvo" koja simulira proljetnu livadu. Kad bismo trebali okarakterizirati cijelu izložbu mogli bismo reći da je živa te posjetitelji koji ju vide sigurno neće ostati ravnodušni. Izložba "Utkan put" je otvorena do 5.2. a galerija je otvorena utorkom, srijedom i petkom od 17 do 20 sati te u četvrtak i subotu od 10 do 13 sati.

VIDEO

Foto Galerija: U galeriji Laurus otvorena izložba Ive Katalinić i Nevene Živić

NAJNOVIJE

DRUŠTVENE MREŽE

Lanterna © Torpedo.media Izrada internet stranica @ More idea