v__maricic_01 Foto: album Vitomira Maričića

Vitomir Maričić zaronom od 110 metara do novog nacionalnog rekorda

Objavio: Sanja Tumara

Zaron je trajao nešto ispod 4 minute i novi je nacionalni rekord u disciplini CWTB – ronjenju stereo perajama. Maričić je popravio svoj dosadašnji nacionalni rekord za 3 metra te on sada iznosi 110 metara.

Rijeka – U konkurenciji tridesetak ronilaca prijavljenih na 2nd Double K Global Depth Challenge hrvatski predstavnik Vitomir Maričić iz Rijeke odnio je prvo mjesto u svim kategorijama te naravno i ukupno prvo mjesto. Zaron je novi nacionalni rekord u disciplini CWTB – ronjenju stereo perajama, gdje je Maričić popravio svoj dosadašnji nacionalni rekord za 3 metra te on sada iznosi 110 metara. Zaron je trajao nešto ispod 4 minute.

Naime, protekle tjedne hrvatska reprezentacija ronjenja na dah provela je na Filipinima u planiranim pripremama za nadolazeću sezonu gdje je jučer završilo lokalno natjecanje koje je okupilo ronioce na dah iz cijelog svijeta.

Svi reprezentativci ostvarili su zapažene rezultate, Donat Faraguna iz Umaga zauzeo je ukupno treće mjesto sa nastupima u svim disciplinama i produbio osobne rekorde do 90 metara. Sanda Delija i Petar Klovar fokusirali su se na svoje najbolje discipline – FIM, gdje su napadali svjetski rekord, međutim za Klovara nije bilo sreće jer duboke struje nisu dozvolile tako duboke zarone, a u slučaju Delije, prava sportska nesreća dogodila se u dramatičnom zaronu gdje je odradila svjetski rekord. Međutim, u povratku sa 103 metra s velcro držača za tag koji ronilac pokupi na kraju natjecateljske linije, tag se odlijepio i rekord prema pravilima ne može biti priznat, neovisno o snimkama koje ga potvrđuju.

Neovisno o tome, cijela ekipa optimistično čeka nova natjecanja.

„Još jedna potvrda puno uloženog truda i rada u zadnjim godinama, posebno mi je drago vidjeti da se nova imena sve više afirmiraju na međunarodnoj sceni. Ljeto će biti složeno što se tiče kombinacije posla i treninga, ali vjerujem da ćemo pronaći rješenja i da ćemo i ove godine napraviti zapažene rezultate na svjetskim prvenstvima. Volio bih da je bilo malo više vremena, imao sam u planu još nacionalnih rekorda i osobnih rekorda, međutim ima vremena za to na idućim natjecanjima. Za početak državno prvenstvo na Krku krajem ovog mjeseca" istaknuo je Vitomir Maričić.

v__maricic_03
v__maricic_02

NAJNOVIJE

DRUŠTVENE MREŽE

Lanterna © Torpedo.media Izrada internet stranica @ More idea