bozicna_produkcija_ucenika_Osnovne_skole_za_klasicni_balet_i_suvremeni_ples_vezica__6_ Foto: arhiva

Završna produkcija Pogled s vrha prstiju „Ispričaj nam priču“ OŠ za klasični balet i suvremeni ples

Objavio: Marina Pauletić

Koreografi plesnih brojeva su učitelji plesnih predmeta škole u suradnji s učenicima.

Rijeka - OŠ za klasični balet i suvremeni ples pri OŠ Vežica predstavlja još jednu tematsku završnu produkciju Pogled s vrha prstiju „Ispričaj nam priču“. Preko 160 učenika škole, od predškolskog do 4. (završnog) razreda plesne škole, iz 10 odjela klasičnog baleta i 8 odjela suvremenog plesa te 6 odjela predškolskog plesnog obrazovanja izvesti će kroz ples najdraže prizore iz poznatih romana te dječjih priča i bajki. Pored učenika škole nastupaju gosti s Konzervatorija za glazbu i balet iz Ljubljane te učenici Ekonomske škole Mije Mirkovića koji u sklopu projekta „Bez granica“ - inkluzivnih plesnih radionica nastupaju s učenicima OŠ za klasični balet i suvremeni ples pri OŠ Vežica.

Produkcija će se izvesti u HNK Ivana pl. Zajca u 16. lipnja u 19:00 sati. Koreografi plesnih brojeva su učitelji plesnih predmeta škole u suradnji s učenicima. Tradicionalnom godišnjom plesnom produkcijom na kazališnim daskama zaključujemo na najljepši mogući način školsku godine koji ujedno učenicima daje doživljaj „pravog“ plesnog nastupa u kazalištu pred kazališnom publikom te ih tako odgaja, a neke i usmjerava prema profesionalnom plesnom putu.

OŠ za klasični balet i suvremeni ples pri OŠ Vežica nastupima otvorenim za publiku promoviramo baletnu i plesnu umjetnost, rad škole te njezinu prepoznatljivost i vidljivost u zajednici. Plesne predstave nisu namijenjene samo učenicima i roditeljima već i široj kazališnoj publici.

NAJNOVIJE

DRUŠTVENE MREŽE

Lanterna © Torpedo.media Izrada internet stranica @ More idea