Lažirao krađu pa od osiguranja pokušao izvući više od 3 milijuna kuna

Osumnjičeni je u prosincu prošle godine lažno prijavio otuđenje informatičke opreme, pa je od osiguravajućeg društva lažno potraživao više od tri milijuna kuna osigurnine

Opatija – Policijski službenici Policijske postaje Opatija proveli su kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela zlouporaba osiguranja i lažno prijavljivanje.

Sumnjiči se da je u prosincu prošle godine, s ciljem ostvarenja protupravne materijalne koristi, lažno prijavio otuđenje informatičke opreme (kripto uređaja) i to u većoj količini nego što je stvarno posjedovao na području Matulja. Spomenuti uređaji bili su osigurani od krađe u austrijskom osiguravajućem društvu, a osumnjičenik je od spomenutog društva lažno potraživao više od tri milijuna kuna osigurnine. U međuvremenu je, odnosno u siječnju 2019. godine, navedene uređaje stavio u funkciju, ali na drugoj lokaciji ne obavijestivši niti policiju niti osiguravajuće društvo.

Po završetku kriminalističkog istraživanja, pod sumnjom za počinjenje navedenih kaznenih djela, 35-godišnjak je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu te predan pritvorskom nadzorniku.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!