Legendarni riječki ‘kokičar’ Sead Boza podržao Filipovića: Marko, želim da budeš naš gradonačelnik!

Marko, dolaziš ovdje često. Znam te kao jednostavnog, običnog i dobrog čovjeka. Želim da budeš budući gradonačelnik grada Rijeke, rekao je Boza dodajući u šali: evo ti sada malo vrućih kestena da se zasladiš, jer uskoro ćeš vidjeti što znači vadit vrući kesten!

Rijeka – Za jedne on je “kokičar”, za druge “kestenjar”, za djecu je pak izvor veselja na Korzu – riječ je naravno o Seadu Bozi koji je nastavio obiteljsku tradiciju dugu više od 60 godina.

– Moj pokojni deda se davne 1948. počeo baviti ovim poslom, na Sušačkom mostu. Ja sam već treća generacija. Nakon njega, preuzeo je moj otac i evo sada mene, nastavljam tradiciju, govori nam Boza dok pozdravlja prolaznike. Svatko za njega ima lijepu riječ. To nas uopće ne čudi, jer ovaj je mikro poduzetnik jedan od simbola našega grada.

Prošle je godine svoj “putujući” štand zamijenio stalnim mjestom, s malom šarenom “kućicom” na dobro poznatoj lokaciji, preko puta Gradske knjižnice, gdje su ga posjetili i kandidat za riječkog gradonačelnika Marko Filipović te član županijske skupštine PGŽ-a Marko Mataja-Mafrici. Imao je Boza za njih nešto kestena, ali i riječi podrške u kandidaturi.

– Marko, dolaziš ovdje često. Znam te kao jednostavnog, običnog i dobrog čovjeka. Želim da budeš budući gradonačelnik grada Rijeke, rekao je Boza dodajući u šali: evo ti sada malo vrućih kestena da se zasladiš, jer uskoro ćeš vidjeti što znači vadit vrući kesten!

Uz smijeh, miris kokica i kestena, razgovarali su o mikro i malim poduzetnicima, običnim ljudima koji su važan dio svakog gospodarstva.

– Želim biti gradonačelnik koji je tu za građane. Bit ću im dostupan, spreman saslušati sve o izazovima s kojima se susreću, rekao je Filipović dodajući da je upravo jačanje malog i srednjeg poduzetništva prioritet i jedna od ključnih stavki njegovog programa za Rijeku koji će uskoro biti i službeno predstavljen.