LEVIN COCO Riječki slow fashion brend s genijalnom kolekcijom unikatne odjeće

LEVIN COCO Riječki slow fashion brend s genijalnom kolekcijom unikatne odjeće

Foto: Doris Fatur, Levin Coco

Zanimljiva priča o riječkom modnom brendu!

Rijeaka – Sanja i Robert Takacs bračni su par i kreativni duo koji stoje iza riječkog brenda Levin Coco. U svijet modnog dizajna zakoračili su prije dvije godine ponudivši nešto sasvim drugačije – ručno rađenu odjeću od prirodnih materijala s posebno osmišljenim i ilustriranim uzorcima koji daju završnu notu njihovom modernom i unikatnom dizajnu.

SINERGIJA UMJETNOSTI

Robert je glavni i odgovorni dizajner koji se posvetio kiparstvu, keramici i odlijevanju kovina. Tražeći nove izazove, počeo je razmišljati o dizajnu, a upravo je u to vrijeme upoznao svoju buduću suprugu Sanju, tada studenticu industrijskog dizajna u Bratislavi. Ubrzo nakon toga iz novog riječkog studija stigao nam je brend Levin Coco.

SLOW FASHION KONCEPT

Sanja i Robert krenuli s jasnom vizijom. Od početne ideje do završnog proizvoda, sve je u njihovim rukama: „Sami radimo sve – od ilustracije i pripreme za izradu rama do printanja na tkaninu i osmišljavanja kolekcije“, otkriva nam Sanja, dodajući kako je za ilustracije uglavnom zadužen njezin suprug, no i sama ponekad voli nešto nacrtati.

Brend je zamišljen prema konceptu održivosti i pravilima pokreta slow fashion – prirodne materijale vrhunske kvalitete naručuju od malih europskih dobavljača, sami rade dizajn, a ilustracije ručno printaju tehnikom sitotiska, pazeći da pri cijelom procesu njihov brend nije štetan za okoliš.

PRIČA KOJA INSPIRIRA

A kako dolaze do inspiracije za genijalne dizajne? Kako nam sami kažu, ovaj riječki kreativni duo inspiraciju pronalazi u ljubavi prema umjetnosti i šarenilu života. Oktrivaju detalje u sitnicama iz svakodnevnog života, a cijeli taj mali svemir impresija zatim pretaču u svoje unikatne radove.

Njihov prepoznatljivi znak su motivi ribica, a inspiraciju za prošlogodišnju kolekciju potražili su u ljepotama našeg mora. Kolekcijama dominiraju prozračne košulje, majice s cool printevima, šarene hoodice i trendi košulje haljine koje se mogu kombinirati na bezbroj načina.

Potpuno drugačiji, originalni i i svoji – Levin Coco prava je riječka inspiracija.

Kolekcije možete pronaći ovdje.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!