‘Lex LNG’ danas u Saboru – SDP opstruira sjednicu kako bi ukazao na štetnost zakona, Eko Kvarner pita tko je njegov autor

Tiskovnu konferenciju jučer su održali predstavnici udruge Eko Kvarner koji su medijima predstavili navodne dijelove natječajne dokumentacije prema kojima brod koji će služiti kao terminal može biti star i do 18 godina, a cijena mu može iznositi do 160 milijuna eura!

Zagreb/Omišalj – Kontroverzni zakonski prijedlog – Zakon o terminalu za ukapljeni prirodni plin, poznatiji kao “lex LNG” danas će se ponovo naći na dnevnom redu Sabora, iako se njegovo usvajanje ne očekuje tijekom dana zbog “opstruktivne akcije” zastupnika SDP-a koji su podnijeli 360 amandmana na zakonski prijedlog.

Amanmani su uglavnom tehničke prirode, traži se promjena ili brisanje nasumičnih riječi, no SDP-ovci će priliku da svoje amandmane predstave za govornicom iskoristiti za upozoravanje na štetnost zakona koji “gura” plutajući terminal u Omišlju iako ga lokalna niti regionalna samouprava ne prihvaća te iako nije kao mogućnost predviđen u općinskim i županijskim prostornim planovima.

Tiskovnu konferenciju jučer su održali predstavnici udruge Eko Kvarner koji su medijima predstavili navodne dijelove natječajne dokumentacije prema kojima brod koji će služiti kao terminal može biti star i do 18 godina, a cijena mu može iznositi do 160 milijuna eura! Nazvavši to nevjerojatno povoljnom prilikom za dobavljača broda, Vjeran Piršić kazao je kako je pravo vrijeme da se postavi pitanje tko je pisao “lex LNG” i natječajnu dokumentaciju.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }