ERSTE AD

Ljeto na Kantridi i Morski prasac će ugostiti britansku blues legendu, velikog Normana Beakera

“Norman is like a white Freddy King” – riječi su velikog BB King-a o Normanu Beakersu.

Rijeka – Norman Beaker na čelu je britanske blues scene već nekoliko desetljeća. Tijekom tih godina surađivao je s mnogim poznatim glazbenicima, među kojima su Alexis Korner, Graham Bond, Jack Bruce, Tony Ashton, Paul Jones, Eric Burdon, Van Morisson, Chris Farlowe, Larry Garner, Sonja Kristina (s posljednjih troje aktivno u zadnje vrijeme) i mnogi drugi. U četvrtak, 12. kolovoza u 21:00 sat, Norman Beaker trio nastupa na Beach bar Morski prasac.

2017. godine Norman Beaker uveden je u Blues Hall of Fame, s čime se izuzetno malo britanskih glazbenika može pohvaliti. Prije njega tu su čast stekli su takva imena kao što su Alexis Korner, Jack Bruce, Peter Green, John Mayall, Jeff Beck, Keith Richards, Mick Jagger i Eric Clapton.

Norman je među prvim umjetnicima koji su pomogli da se iskristalizira jedinstveni britanski bluz, R&B i rock koji je odjeknuo u svijetu. Održavao je svoj karakteristični zvuk vitalnim tokom čitave slavne karijere, bilo svirajući solo ili sa vrhunskim predstavnicima bluza, soula i rocka sa obije strane Atlantika kao što su Chuck Berry, Jack Bruce, Van Morrison, Peter Green, Buddy Guy, Ruby Turner i B.B. King.

“Norman is like a white Freddy King” – riječi su velikog BB King-a o Normanu Beakersu.
Na konceru u Morskom prascu predstaviti će i svoj novi studijski album „Running Down the Clock“.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }