Loš vikend mlađih kategorija HNK Rijeka – Pet poraza i jedna pobjeda rezime je ovog natjecateljskog vikenda

Loš vikend mlađih kategorija HNK Rijeka – Pet poraza i jedna pobjeda rezime je ovog natjecateljskog vikenda

FOTO: nk-rijeka.hr

Od šest odigranih utakmica jedinu pobjedu ostvarili su pioniri koji u sklopu 1. Omladinske lige savladali vršnjake Pomorca 1921 rezultatom 3:1.

Rijeka – Mlađe kategorije HNK Rijeka proteklog su vikenda odigrali svoje prvenstvene obaveze u sklopu HNL-a, liga nastavnog središta Rijeka, te omladinskih liga. Od šest odigranih utakmica jedinu pobjedu ostvarili su pioniri koji u sklopu 1. Omladinske lige savladali vršnjake Pomorca 1921 rezultatom 3:1.

Mlađi pioniri Rijeke poraženi su od Jadrana 1:4 u utakmici 11. kola Prve lige Nogometnog središta Rijeka. Bijeli su doživjeli drugi prvenstveni poraz u utakmici u kojoj je presudio fizički element. Rijeka je kroz posjed dolazila u prilike, ali bez preciznosti u realizaciji, dok je Jadran odigrao odlično u fazi obrane i iskoristio prilike u napadu. Jadran je poveo u 12. minuti iz indirektnog udarca nakon što je Vrčić smirio rukom jednu odigranu loptu, a vratar Kovač uhvatio je u ruke na 10 metara. Jadran je odigrao kratku akciju i Buljan pogodio – 1:0. Na otvaranju drugog dijela Žiković je s dvadesetak metara pogodio za 2:0. U 41. minuti Buljan je ponovo pobjegao zadnjoj liniji Rijeke i poentirao s deset metara (3:0). Bošnjak je u 52. minuti pogodio za 4:0, a Rijeka je ublažila poraz u 59. minuti. Bistre je odigrao dubinsku loptu za Lergu koji je u trku ušao u kazneni prostor i poentirao (4:1).

Stariji pioniri Rijeke poraženi su od Jadrana 0:2 u utakmici 11. kola Prve lige Nogometnog središta Rijeka. Bijeli su odigrali dobru utakmicu u kojoj nisu uspjeli postići pogodak unatoč brojnim prilikama dok je Jadran iskoristio svoje trenutke bolje igre u prvom poluvremenu. Jadran je poveo u 22. minuti, Šabić je povukao solo akciju i u trku ušao u kazneni prostor, te odigrao povratnu loptu nakon i pogodak Šušljika. Rijeka je u nastavku krenula po izjednačenje, bijeli su pritiskali, ali nisu uspjeli zatresti mrežu. Bijeli su na kraju bacili sve karte u napad, a domaćin je to kaznio novim golom Šušljika u sudačkoj nadoknadi (2:0).

Juniori Rijeke poraženi su od Lokomotive (0:2) u 11. kolu Prve HNL. Bijeli su u Zagrebu doživjeli peti prvenstveni poraz, Rijeka je imala svoje šanse kroz utakmicu koje u konačnici nije iskoristila. Lokomotiva je povela u 33. minuti golom Šaronje, a pobjedu je potvrdila u posljednjoj minuti golom Zdunića u trenucima kada je Rijeka bacila sve karte u napad.

Mlađi pioniri Rijeke poraženi su od Pomorca 1921 2:3 u utakmici devetog kola Prve omladinske lige. Pomorac je odlično ušao u utakmicu i do 16. minute imao je prednost 3:0. Rijeka je uspjela povezati konce u nastavku igre, Šerifi je prvo smanjio rezultat, a Cvitanović je zabio za 2:3 u posljednjoj minuti. Nažalost, nije bilo vremena za povratak i bodovi su pripali gostima.

Stariji pioniri Rijeke pobijedili su Pomorac 1921 3:1 u utakmici devetog kola Prve omladinske lige. Rijeka je povela pogotkom Togunjca u 20. minuti, a pobjedu je potvrdila golovima Butkovića (58′, 61′).

Juniori Rijeke poraženi su od Crikvenice 2:3 u utakmici 11. kola Druge lige Nogometnog središta Rijeka. Rijeka je povela pogotkom Flege (20′), ali Crikvenica je uzvratila trima pogocima. Bijeli su do kraja utakmice uspjeli smanjiti preko Šušnjara (88′), ali nisu u završnici uspjeli doći do boda.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!