Malik fest – festival legendi i mitova Istre i Kvarnera drugog će nas vikenda u rujnu vratiti u zanimljivi i surovi svijet srednjeg vijeka

Jeste li se ikad zapitali kako bi bilo postati vitez? Pripremite mač, naoštrite bodež i krenite put Trsata!

Rijeka – Drugi vikend u rujnu pruža Vam priliku da prođete kroz vrata vremena i izgubite se u čarima srednjeg vijeka. Trsatsku gradinu 7. i 8. rujna nastanit će viteški logori iz Hrvatske, Slovenije i Italije. Malik fest – festival legendi i mitova Istre i Kvarnera ove godine donosi pregršt likova iz svijeta mašte i oživljava povijest Trsata. U dva dana posjetioci će imati priliku naučiti mačevati, streličariti, baviti se kaligrafijom, postati vitez ili dama, igrati razne igre, pogledati spektakularnu bitku za Kaštel, jahati ponija, vidjeti brojne predstave, stare zanate, slušati i gledati legende i mitove Istre i Kvarnera te se pogostiti u srednjovjekovnoj krčmi.

Kroz cjelodnevni kulturni, zabavni i edukativni program te ugostiteljsku ponudu u srednjovjekovnoj atmosferi, Malik će za vikend oživjeti povijest u zabavnom tonu i pružiti autentično iskustvo srednjovjekovnog života. Mali i veliki posjetitelji moći će prošetati među viteškim taborima, čuti više o srednjovjekovnim načinima borbe i starim zanatima te i sami postati vitezovima ili damama. Tu su razne radionice, škole mačevanja i streličarenja, neizostavna dvorska luda, pričanje legendi, spektakularna bitka za Gradinu, alkemičari, vatreni show i cijeli jedan svijet koji čeka da ga otkrijete!

Više informacija o ovogodišnjem izdanju festivala legendi i mitova Istre i Kvarnera možete naći na službenoj Facebook stranici Malik festa.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }