Manifestacije u Novigradu

Jazz Corner

Live@Jazz corner naziv je ljetnog ciklusa koncerata namijenjenih pravim glazbenim sladokuscima! Zajednička poveznica tog ciklusa je mjesto održavanja. Riječ je o slikovitom, vrlo akustičnom ambijentu malog mediteranskog trga nadomak mora, dijelom omeđenom i povijesnim gradskim zidinama,  kojeg je legendarni jazz glazbenik Boško Petrović za života prozvao „Jazz Corner of Istria“, te ovdje rado i nastupao.

Prostor je stoga posthumno dobio naziv po ovom iznimnom jazz glazbeniku, te velikom prijatelju Novigrada. Formalnoga naziva „Prolaz Boška Petrovića“, a neformalno „Jazz corner of Istria“, postao je tako mjestom glazbenih susreta vrhunskih istarskih, hrvatskih pa i svjetskih glazbenika s ovdašnjom publikom.

„Jazz corner of Istria“ u nekoliko navrata tijekom ljetnih mjeseci ugošćuje tako koncerte na tragu jazza i drugih bliskih glazbenih pravaca, koji se uklapaju u atmosferu ovog živopisnog trgića. Koncert pod zvjezdanim nebom, kvalitetni glazbenici u bliskom kontaktu s publikom, mediteranski ugođaj i prisna atmosfera, neki su od atributa koji će vam zasigurno priuštiti nezaboravne glazbene večeri u Novigradu! I ne manje važno – ulaz na sve koncerte je besplatan!

Večer uličnih čarobnjaka

Događanje prikazuje suvremeni pristup uličnom kazalištu, oslanjajući se na svjetski trend koji slijedi kombiniranje glazbe, plesa i žongliranja sa zahtjevnim cirkuskim vještinama, kao što su hodanje po žici i konopu, rad s trapezom i svilom, akrobacije i tome slično. Riječ je o žonglerima, hodačima na štulama, klaunovima i drugim cirkuskim umjetnicima.

Centralno mjesto manifestacije je na Velikom trgu, a dio programa odvija se i na drugim adekvatnim lokacijama, ovisno o vrsti i sadržaju.

Program je interaktivnog karaktera, te uključuje i angažman same publike, osobito onih najmlađih, što ga čini dodatno atraktivnim.

Za vrijeme trajanja manifestacije, Novigrad postaje mjesto u kojem jednim korakom možete zaroniti u čarobni svijet mašte, uz pomoć pomno osmišljenih scenografija.

Sav program je besplatan i namijenjen je širokoj publici, od najmlađih do najstarijih, od domaćih do stranih posjetitelja.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!