Marc Chagall s ljubavlju – povoljnije ulaznice za izložbu u posljednjem tjednu


Rijeka – Nakon dugog toplog ljeta u Galeriji Kortil, izložba Marca Chagalla Colours od Love / Boje ljubavi uskoro, 4. rujna, zatvara svoja vrata. Tijekom trajanja izložbe, Riječani su kao domaćini imali mogućnost povoljnijeg ulaza petkom u večernjem terminu, a posljednjih tjedan dana, od 28. kolovoza do 4. rujna, ulaz na izložbu omogućen je svim domaćim posjetiteljima po cijeni od 40 kn.

Organizatori iz Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku i Rebel Kolektiva zahvaljuju svima na velikom interesu i podršci te se nadaju da će ova izložba biti tek prva od velikih ljetnih izložbi u prostoru Galerije Kortil.

Izložba obuhvaća 65 godina stvaranja velikog bjelorusko-francuskog modernista Chagalla, retrospektivu koja objedinjuje razdoblje od ranih dvadesetih do sredine osamdesetih godina 20. stoljeća, uključujući i posljednje umjetnikovo djelo, nastalo netom prije njegove smrti. Do sada najobuhvatnija Chagallova izložba u Hrvatskoj nudi niz litografija, bakroreza i drvoreza, crteža te memorabilija koje povezuje umjetnikova zaljubljenost u ljubav, iz čega je i proizašao naslov izložbe – Boje ljubavi.

Chagallovu izložbu  moguće je pogledati u Galeriji Kortil svakoga dana od 10 do 22 sata.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }