Marcellovo – U spomen na preminulog Marijana Marića u OKC Palach okupit će se brojni riječki demo bendovi

Nastupit će Lutajući DJ Zdena, žulj, PHC, Po’ Metra Crijeva, Rašpa, Šta te boli kurac i Uma Thurman. Za dobru mjuzu, prije, tijekom i poslije koncerta zaduženi su Grga, Mance i Vinko. Novac sakupljen na ulazu donirati će se u dobrotvorne svrhe UZOR – Udruga za zaštitu obitelji Rijeka, a početak koncerta najavljen je za 20 sati.

Rijeka – Povodom obljetnice smrti prerano preminulog Marijana Marića aka Don Marcella održat će se u subotu 26. siječnja u Palachu koncert pod nazivom Marcellovo na kojem će nastupiti niz zanimljivih bendova s riječkog i liburnijskog područja.

– U petak, 25. siječnja napunit će se točno godinu dana otkako nas je prerano napustio Marijan Marić ili kako je sam sebe najčešće nazivao – Marcello. Aktivist, ekolog, humanist, anarhist, pisac, slikar, pjesnik, gitarist, hodajuća enciklopedija, luđak sa čudnim tetovažama, frik… Još puno riječi nedostaje za opisati ovog osebujnog kastavskog buntovnika, ovo su samo neke od onih koje si mogao čuti kada bi se netko trudio dočarati ga nekom tko ga ne poznaje. U suštini, bio je punker i to jeben i punokrvan! Punk u njegovom kontekstu značio je nabijati ljudima istinu na nos uvijek, ma koliko ona ponekad ogavna i bolna zna biti, i tu je udarao na više frontova, kazali su organizatori.

Istaknuli su kako ga Rijeka i okolica najbolje pamte po bendu „Školjke“ kojeg je osnovao sa Stjepanom Kućelom davne 1994. godine i koje su tijekom 15 godina ostavile trajan trag na riječkoj, ali i regionalnoj underground sceni.

– No, sama muzika nije mu bila dovoljna, pa je tako i nacrtao mnogo slika svojom posebnom tuš tehnikom, pisao je vrlo osebujan blog na čijim tekstovima i osvrtima mu je kasnije i izdana knjiga “Na obali rijeke pederi su sjeli i drkali” u izdanju izdavačke kuće “Slušaj Najglasnije”, pod kojom su i “Školjke” izdala svoja 3 albuma, ali i kasniji Marićevi projekti “Crno Govno” i “Goebbels seks”. U svojem okruženju jako je često vidio nepravdu, loš odnos prema prirodi i okolišu, betonizaciju kastavštine, uništavanje prirodnih resursa, korupciju… Često drugi oko njega to nisu htjeli vidjeti, pogotovo u tom istom Kastvu…. Svakako i uvijek treba naglasiti da je umro jer su mu lokalne institucije u suradnji sa državnim institucijama, u jednom periodu života trajno i bespovratno uništile zdravlje. Borio se hrabro do zadnjeg daha, nije htio odustati, ali više nije imao snage i ugasio se 25. siječnja 2018. godine, samo 4 dana nakon rođendana, kazali su organizatori.

Poručili su kako će se u čast Marićevoj osebujnoj ličnosti, ali i iz želje da se čuva uspomena na tako velikog čovjeka i tako velikog umjetnika, za ovu specijalnu prigodu okupiti „frendovi-bendovi“, koji će tu večer uz zajedničko druženje opako tresti stage u Palachu, kako svojim autorskim pjesmama, tako i interpretacijom pjesama od “Školjki”.

Nastupit će Lutajući DJ Zdena, žulj, PHC, Po’ Metra Crijeva, Rašpa, Šta te boli kurac i Uma Thurman. Za dobru mjuzu, prije, tijekom i poslije koncerta zaduženi su Grga, Mance i Vinko.

Novac sakupljen na ulazu donirati će se u dobrotvorne svrhe UZOR – Udruga za zaštitu obitelji Rijeka, a početak koncerta najavljen je za 20 sati.

– Oni nešto stariji iz lineup-a mogu zaključiti da će na ovom eventu gostovati i legendarni Zdenko Franjić, koji osim što će nastupiti, dolazi sa jako širokom paletom svojih “Slušaj najglasnije” izdanja, a posebno za ovu prigodu biti će naglasak na riječka izdanja, a među knjigama, moći ćete naći i Marićevu. Sav novac od ulaznica biti će doniran Udruzi “UZOR” iz Rijeke koja se brine o žrtvama obiteljskog nasilja, te se bavi prevencijom i edukacijom o istome. Pozivamo vas da donacijom na ulazu podebljate ovu akciju i pomognete, zaključili su organizatori.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }