Marin Miletić o epidemiološkim mjerama: ‘Teatar stožeraškog apsurda se nastavlja’

Osvrnuo se i na kampanju za gradonačelnika…

Rijeka – Saborski zastupnik i kandidat Mosta za gradonačelnika Rijeke Marin Miletić komentirao je produljenje epidemioloških mjera, nazvavši ih apsurdnima.

– Može trgovački centri, može kava iz pekara, može nastava za mlađe klince – ali ne mogu terase za ugostitelje, ne mogu teretane, ne može sport. Potpuna pogubljenost mjerodavnih sve više nalikuje na neku alanfordovsku scenu, a ne na ozbiljno zauzimanje za fizičko i psihičko zdravlje građana. Djeca ne treniraju godinu dana. Stožer je uništio klubove i time znatno utjecao na psihofizičko stanje nacije, osobito mladih, čije zdravlje ugrožavaju svojim nerazumnim odlukama. Tko će snositi odgovornost za navedeno, pitao je Miletić.

Prenio je razmišljanje riječkog sportskog djelatnika Marina Mijaljevića koji „piše kako najnovijim mjerama stožeraša, pazite sada ovo, mladim košarkašicama (prebivalište izvan Rijeke, točnije na potresom pogođenoj Banovini), kojima je dozvoljeno treniranje košarke u Rijeci (djevojke igraju za seniorsku ekipu), nije dopušten odlazak na nastavu te smještaj i prehrana u učeničkim domovima“.

– Da su nekoliko mjeseci starije pa da su maturantice – onda bi im sve ovo gore – bilo dozvoljeno. Mijaljević, istaknuti košarkaši trener, piše na svom fejsu kako ga je ova činjenica užasno potresla jer su domovi otvoreni za druge sportaše koji marljivo treniraju. Domovi rade i osoblje ne vidi zapreke, ali čvrsta ruka stožeraških birokrata nema razumijevanja za logiku. Nekoliko  obitelji s Banovine su došle u Rijeku, djeca su im sjajni sportaši koji su trebali biti u učeničkom domu i trenirati s najboljima. Ali, hladno srce institucija nikako da prihvati da i maloljetni sportaši mogu biti dovoljno kvalitetni da nastupaju za seniorske ekipe, poručio je Miletić i pozvao sve građane koji mogu ponuditi smještaj mladim sportašicama da se jave treneru Mijaljeviću.

Osvrnuo se i na kampanju za gradonačelnika…

– Ja ovdje mogu samo poručiti: nikada se više mladi sportaši neće osjećati u Rijeci marginaliziranim i ostavljenim. Izdržite još par mjeseci. Kao novom gradonačelniku, naša će mi mladost bit u fokusu jer samo zdravi mladi ljudi mogu sutra znatnije pridonositi našem društvu i našem Gradu, zaključio je Miletić.