Marin Miletić službeno nositelj liste Mosta u 8. izbornoj jedinici

Most je na izborima 2016. u našoj izbornoj jedinici osvojio 6,48 posto glasova. SDP-ova koalicija 35,76 posto, IDS 22,79 posto, a HDZ 20 posto

Rijeka – MOST nezavisnih lista ide samostalno na izbore, kazao je Božo Petrov u video snimci koja je nastala u Rijeci, gdje su on i Nikola Grmoja posjetili i dali podršku Marinu Miletiću, Mostovom nositelju liste u 8. izbornoj jedinici. Dakle, ova informacija kazuje nam da su neke varijable postale službene u Mostovoj križaljci. Propali su pregovori s Domovinskim pokretom Miroslave Škoro, s kojim je Most trebao izaći na predstojeće parlamentarne izbore. Također, sad i službeno znamo da će kontroverzni bivši riječki vjeroučitelj Marin Miletić nositi Most u izbornoj jedinici koja obuhvaća cijelu Istru i Rijeku.

To je tradicionalno uporište lijevog političkog spektra, bazen iz kojeg SDP i IDS dobivaju najviše glasova na parlamentarnim izborima. SDP i IDS izgleda još nisu dogovorili svoj izborni savez, tako da široj javnosti nije ni poznato tko će biti njihov nositelj liste u 8. izbornoj jedinici lijevih političkih opcija. Ili se možda ponovi 2016. kad su IDS i SDP odvojeno nastupili u našoj izbornoj jedinici. No neovisno o imenima praksa pokazuje da se ovdje nekritički podržavaju stranke ljevice i vjerojatno će tako biti i na ovim parlamentarnim izborima

Iako je društveno angažiran, Miletić je politički početnik. Most mu je prvi službeni angažman, tako da se može ustvrditi da je on hrabro preuzeo ulogu desnog lidera u srcu lijevog političkog ambijenta. Most je na izborima 2016. u našoj izbornoj jedinici osvojio 6,48 posto glasova. SDP-ova koalicija 35,76 posto, IDS 22,79 posto, a HDZ 20 posto. Iz perspektive tih izbora, Most u 8. izbornoj jedinici nema velike šanse, iako se naravno Miletićev kult i sljedbeništvo ne smije zanemariti.

Video materijal druženje Mostovih lidera objavljen je na njihovim službenim stranicama na društvenim mrežama. U tom uratku nema velikih novosti. Prevladava poznata Mostova retorika da su oni jedini pošteni i čestiti političari u Hrvatskoj. Sad im više ne valja ni Škoro kojeg vodi financijski lobij. Iz Domovinskog pokreta stigao je odgovor: “Most se puno puta pokazao kao težak i nepouzdan politički partner”

– Ti pregovori nažalost nisu uspjeli. Domovinski pokret neće, neposredno pred izbore koji su nam nametnuti, dodatno zaoštravati javnu retoriku sa strankom koja se već puno puta do sada pokazala kao težak i nepouzdan politički partner, poručili su Škorinog pokreta.

Neovisno o propalim dogovorima, Most se nada, kaže u video materijalu Grmoja, da će na ovim izborima osvojiti tri mandata za Sabor.

Slične misli preuzeo je i Marin Miletić kojem su čestitost i poštenje Mosta jedan od glavnih pokretača njegovog političkog angažmana i priključenje toj političkoj opciji koju će voditi i 8. izbornoj jedinici.

– Ne možete s vragom tikve saditi, poučio je Petrov.

No Petrov i Grmoja uvijek zaboravljaju svoju famoznu ovjeru kod javnog bilježnika da neće u izborne koalicije, e da bi potom dva puta koalirali s – HDZ-om.

 

 

 

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!