Marko Boras Mandić i Matko Škalamera sudjelovali na sastanku stožera CZ RH @ Zagreb

Sudionici sastanka informirani su da Hrvatska susjednoj Sloveniji dostavlja epidemiološke podatke po županijama, kako bi se epidemiološki svaka regija zasebno promatrala.

Rijeka – Danas je u Zagrebu održan stožer CZ RH sa svim županijskim načelnicima stožera na kojem su sudjelovali i načelnik Stožera CZ PGŽ Marko Boras Mandić i pročelnik regionalnog centra Civilne zaštite Matko Škalamera.

– Najviše je bilo govora o radu noćnih klubova i sličnih objekata. Nacionalni stožer će razmotriti tu problematiku. Raspravljalo se i o funkcioniranju domova za umirovljenike u uvjetima pandemije. Intencija je da se štićenicima osiguraju što primjereniji uvjeti, vodeći računa o zaštiti zdravlja samih korisnika”, izvijestio je Boras Mandić. Sudionici sastanka informirani su da Hrvatska susjednoj Sloveniji dostavlja epidemiološke podatke po županijama, kako bi se epidemiološki svaka regija zasebno promatrala. Spomenuta je i nova školska godina. Rečeno je da se razmatraju razni modeli, ali da je svakako intencija da djeca na jesen idu u škole.

Na sastanku su sudjelovali članovi Nacionalnog stožera, ministri Božinović i Beroš te Damir Trut, Krešimir Capak i Maja Grba Buljević.