Marko Filipović: ‘Nisam neki lik koji se svađa i urla, nastojim sve riješiti razgovorom’

Dodao je kako smatra da bi se Rijeka trebala razvijati po uzoru na Ljubljanu.

Rijeka – Nisam neki lik koji se svađa i urla, nastojim sve probleme riješiti razgovorom i dogovorom, mislim da je to važna osobina u politici, kazao je Marko Filipović, kandidat SDP-a za gradonačelnika Rijeke, gostujući u emisiji Gradski intervju Laganini FM-a Rijeka.

Foto: Laganini FM Rijeka

Istaknuo je kako je on najmlađi, ali i najiskusniji od dosad poznatih gradonačelničkih kandidata, budući da je osam godina proveo na mjestu zamjenika gradonačelnika gdje je imao priliku „upoznati sustav, ali i utjecati na brojne procese i projekte“.

– Ne fali mi ni znanja ni radne energije. Kad čovjek upozna sustav kroz osam godina, zna sve njegove prednosti i mane. Rijeka je otvoren, tolerantan grad i mislim da u idućem mandatu krećemo u jedan veliki investicijski ciklus koji se ogleda u tome da se što više okrenemo moru i privučemo ljude ne samo iz ostalih dijelova Hrvatske, nego i iz inozemstva, rekao je Filipović.

Dodao je kako smatra da bi se Rijeka trebala razvijati po uzoru na Ljubljanu.

– Rijeka je moderan grad koji gleda prema zapadu. Primjer Ljubljane je izuzetan, dobar sam s njihovim gradonačelnikom koji je u nekoliko mandata uspio preobraziti grad i Ljubljana danas nije ono što je bila početkom stoljeća. To primijeniti u Rijeci je put kojim trebamo ići, kazao je Filipović.

Cijeli razgovor poslušajte u nastavku…