Marko Filipović odgovorio glasnogovorniku Vlade: ‘U SDP-u u Rijeci nema nervoze’

Rijeka – Nakon što je danas glasnogovornik Vlade Marko Milić u emisiji N1 studio uživo istaknuo kako je situacija oko kafića ‘Three Monkeys’ ‘odraz loše situacije i nervoze u SDP-u u Rijeci’, svoj je komentar dao i Marko Filipović, predsjednik GO SDP Rijeka.

Naime, Filipović je iskazao jasno neodobravanje pokušavanja ‘svaljivanja krivnje za jučerašnje divljanje premijera Plenkovića’ te je istaknuo kako je sukob s ugostiteljem iz Rijeke i, posredno, s novinarkom na koju je vikao – njegov vlastiti sukob.

-Niti ga je na taj sukob riječki SDP nagovarao, niti mu je taj sukob trebao. Premijer je ugostitelja iz Rijeke jučer optužio za rasizam i fašizam, a u kasnijoj izjavi sve je čak povezao i sa oružanim napadom na članove HDZ-a ili Vlade i tko zna što bi još premijer jučer izrekao – da dan nije došao kraju i da nismo svi pošli na spavanje, rekao je Filipović.

Glasnogovornik Vlade Marko Milić u ovu cijelu priču danas je uveo i riječki SDP tvrdeći, kako Filipović ističe, posve nevjerojatnu stvar – ‘da iza svega stoji nervoza u SDP-ovim redovima’.

-Moram to demantirati. Mi nismo nervozni, niti imamo takvu moć da nagovorimo premijera da se svađa s ugostiteljima i novinarima.  Članovi riječkog SDP-a jučer su se najprije iskreno čudili razularenom premijeru koji se takvom silinom obrušava, i uopće osvrće, na facebook objave ugostitelja – i to sa deset dana zakašnjenja. A kasnije smo se čak, moram to priznati, malo i smijali premijerovu pokušaju da se izvuče iz tog vlastitog nereda izjavom da – „voli Rijeku jer mu u njoj živi stric!“, stoji u priopćenju predsjednika SDP-a Rijeka, dodajući kako je atmosfera u SDP-u u Rijeci ‘uglavnom radna, pogotovo u kontekstu predstojećih izbora – pripremamo program, planiramo predstavljanja programa građanima i izbornu kampanju’

-Možda nervoza vlada u HDZ-u jer još nemaju ni kandidata za mjesto župana u ovom kraju, zaključuje u priopćenju Filipović koji ističe da je to možda razlog zašto se  premijer već neko vrijeme ‘prilično grubo obraća svom ministru Butkoviću koji je ujedno i predsjednik HDZ-a u našoj županiji’.

– Možda zato premijer sada posebno mrsko gleda na ovaj cijeli kraj i Rijeku pa su mu, za neuspješno planiranje kandidata i izbornih aktivnosti HDZ-a u PGŽ i Rijeci, svi živi postali krivi – od ugostitelja, preko novinara, sve do riječkog SDP-a! Ako je tome tako, posebno se glasnogovornik Vlade ne bi trebao uplitati u probleme HDZ-a i baviti se drugim strankama poput SDP-a te vrijeđati pritom zdrav razum građana koji su jučer lijepo vidjeli i pročitali s kim se premijer i kako sukobio.  Što se Rijeke tiče, nama je ugostiteljeva objava na društvenim mrežama završila još prije 10 dana kada je riječki gradonačelnik (inače istaknuti SDP-ovac!) više nego jasno (i javno putem priopćenja), poručio da ne odobrava podjelu građana po bilo kojem ključu na „dobro došle“ i „one koji to nisu“, odnosno kada je pozvao na smirivanje strasti, rekao je Filipović.

-Dakle, glasnogovorniče Miliću, nije SDP u Rijeci nervozan, nego je Rijeka zona u kojoj HDZ u svim izbornim ciklusima lomi zube pa premijer gaji velike antipatije prema ovom kraju, a time i njegovim stanovnicima (osim možda stricu iz Rijeke!). Jučer je bio dan kada se premijer nije uspio suzdržati pa je taj bijes i ispoljio. Jer jučer je, naime, pored svih izjava koje je premijer tijekom dana dao, morao dati i tu sramotnu – da HDZ još nema ni kandidata za župana u ovom kraju, a izbori su za samo dva mjeseca., zaključio je predsjednik SDP-a Rijeka.

 

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!