Tekst iz arhive. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Međunarodna konferencija CLARC 2021 u Rijeci od 24. do 26. lipnja

Rijeka - CENTAR ZA JEZIČNA ISTRAŽIVANJA pri Filozofskom fakultetu u Rijeci organizira međunarodnu konferenciju CLARC 2021: Jezik i kultura, koja će se održati od 24. do 26. lipnja online preko ZOOM-platforme s jednodnevnim pretkonferencijskim događajem – znanstvenim simpozijem SCIMETH – Suvremene računalne metode obrade jezika 23. lipnja 2021.

Na konferenciji će sudjelovati izlagači iz raznih zemalja svijeta, a svojim će se izlaganjima predstaviti i plenarni izlagači s visokom znanstvenom reputacijom: Marianne Gullberg (Lund University), Ken Hyland (University of East Anglia), Gabriela Musckova (Comenius University Bratislava), Sanda Lucija Udier (Sveučilište u Zagrebu), Zvjezdana Vrzić (Sveučilište u Rijeci).

Konferencija je obogaćena i dvama vrijednim panelima koji govore o očuvanju baštine i manjinskim jezicima: 1. Manjinski jezici i njihovi govornici danas (voditeljica: dr. Vesna Deželjin, FFZG Zagreb) i 2. Očuvanje dijalekata kao hrvatske kulturne baštine (dr. Mirjana Crnić Novosel, IHJJ – Podružnica u Rijeci).

CLARC 2021. primarno je bio zamišljen kao pozadinski događaj koji prati EPK 2020. te se stoga trebao održati prošle godine u lipnju s bliskom temom Jezik i kultura. Nažalost, zbog pandemijske krize COVID-19 i s tim u vezi loših uvjeta, prebačen je na ovu godinu, a organizatori su odlučili da će se iz istih razloga održati online kako bi svi koji to žele mogli biti uključeni i pratiti zanimljiva izlaganja o jeziku, kulturi i jezičnoj kulturi danas.

Ovo je tekst iz arhive. Stranice su u međuvremenu redizajnirane. Kreni od početne stranice.