Međunarodni edukacijski program za kulturnjake ‘LAB for European Project making’ gostuje u Rijeci

Riječani koji su dobili ovu izvanrednu priliku za edukaciju su Davor Popdankovski (Udruga Ri Rock), Mia Mohorić (Rijeka 2020 d.o.o.), Ivana Kalc (Kabinet), Silvija Fendre (Udruga Festival Kvarner), Vesna Kurilić (Gradska knjižnica Rijeka), Ivana Peranić (Kreativni laboratorij suvremenog kazališta KRILA), Andrea Laurić (Transmedia center KOI KOI) i Dominik Grdić (SKC Galerija).

Rijeka – Predavanja i prezentacije projekata sudionika edukacijskog programa LAB for European Project Making održat će se u utorak, 3. srpnja, u 12 sati u Galeriji Kortil.

LAB for European Project Making međunarodni je edukacijski program namijenjen kulturnim djelatnicima, posebice kulturnim menadžerima i producentima, koji žele ojačati svoje vještine upravljanja velikim međunarodnim kulturnim projektima. Zajednički ga organiziraju tri buduće Europske prijestolnice kulture: Rijeka 2020, Novi Sad 2021 i Temišvar 2021.

Tako je prvi dio edukacije održan u Temišvaru, u prosincu 2017. godine, gdje je glavna tema bila razvoj publike, drugi je ciklus na temu produkcije održan u Novom Sadu u travnju ove godine a posljednji se od 30. lipnja do 8. srpnja održava u Rijeci, na temu programa i kulturnih politika s posebnim naglaskom na razvoj programa, europsku dimenziju i uspostavu suradnje, budžetiranje i prikupljanje sredstava.

Na LAB-u se educira 29 kulturnih djelatnika i djelatnica iz Temišvara (Rumunjska), Novog Sada (Srbija), Debrecena (Mađarska), Chemnitza (Njemačka) i Rijeke. Riječani koji su dobili ovu izvanrednu priliku za edukaciju su Davor Popdankovski (Udruga Ri Rock), Mia Mohorić (Rijeka 2020 d.o.o.), Ivana Kalc (Kabinet), Silvija Fendre (Udruga Festival Kvarner), Vesna Kurilić (Gradska knjižnica Rijeka), Ivana Peranić (Kreativni laboratorij suvremenog kazališta KRILA), Andrea Laurić (Transmedia center KOI KOI) i Dominik Grdić (SKC Galerija).

Mentori i predavači riječke sesije bit će Julia Pagel, generalna tajnica u NEMO – Network of European Museum Organisations (Njemačka), Adam Jeanes, projektni voditelj i direktor Music/Arts Council England te Milena Dragičević Šešić, predstojnica katedre za interkulturalizam, menadžment umjetnosti i posredovanje UNESCO-a te predavačica iz područja kulturnih politika, menadžmenta u kulturi i kulturoloških i medijskih studija na više sveučilišta diljem Europe. Primjere dobre prakse u području kulturnih politika i programa prezentirat će Alma R. Selimović i Mojca Jug iz Zavoda Bunker (Slovenija) te Antonia Silvaggi iz MeltingPro-a (Italija).

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!