Tekst iz arhive. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Memorijal vukovarskih branitelja: Stariji pioniri Rijeke osvojili prvo mjesto!

Rijeka je u polufinalu pobijedila ekipu Svjetski hrvatski kongres iz Njemačke 1:0. U skupini Rijeka je bila uspješnija od Selekcije Hrvata iz Švedske i Švicarske 6:0, te Hajduka 2:1, dok je s Istrom remizirala 0:0.

Vukovar / Rijeka - Stariji pioniri Rijeke (2004. godište) osvojili su prvo mjesto na 16. Memorijalu vukovarskih branitelja. Izabranici Darija Dabca u finalu su pobijedili Osijek nakon izvođenja jedanaesteraca 9:8 nakon što je utakmica okončana rezultatom 1:1, a pogodak za Rijeku u finalu postigao je Niko Gajzler.

Rijeka je u polufinalu pobijedila ekipu Svjetski hrvatski kongres iz Njemačke 1:0. U skupini Rijeka je bila uspješnija od Selekcije Hrvata iz Švedske i Švicarske 6:0, te Hajduka 2:1, dok je s Istrom remizirala 0:0.

Rijeka je za nagradu dobila prijelazni pehar u obliku vukovarskog Vodotornja. Ujedno, Muhamed Tanjić, vratar Rijeke, izabran je za najboljeg golmana turnira. S obzirom na momčadi koje svake godine nastupe, turnir u Vukovaru dobio je i status neslužbenog prvenstva Hrvatske.

- Turnir u Vukovaru je u biti mali HNL, da tako kažem. Išli smo na turnir vidjeti gdje se trenutno nalazimo i da se usporedimo s drugim klubovima. Pohvalio bi igrače zbog nastupa, iznenadili su sve, vjerujem i sami sebe. Uporan rad i količina treninga, opet uz malo sreće, donijeli su rezultat, rekao je Dario Dabac, trener starijih pionira Rijeke, nakon velikog uspjeha.

Generacija 2004. godište nastupa u ligi Nogometnog središta Rijeka gdje bijeli igraju protiv godinu dana starijih vršnjaka.

- Dečki su naviknuli biti dominantniji u svom uzrastu, pomoglo je i iskustvo igranja sa starijim uzrastom. Dobro nam je došao i turnir u Dubaiju, na proljeće odlično funkcioniramo što su pokazali i rezultati. Ostat ćemo čvrsto na zemlji, nastaviti raditi, ovu generaciju iduće godine čeka HNL što je ipak jedna druga priča, zaključio je Dario Dabac.

Za Rijeku su u Vukovaru nastupili Muhamed Tanjić, Karlo Ostojić, Marko Bogdanović, Dino Nedić, Mihael Šušnjar, Andro Babić, Noa Bossi, Maro Katinić, Niko Gajzler, Franko Buljanović, Luka Sesvećan, Anton Valić, Eric Flego, Din Begović, Mateo Pendić, Damjan Mendrila, Loren Radić i Nikša Čulina, a vodio ih je trener Dario Dabac.

Ovo je tekst iz arhive. Stranice su u međuvremenu redizajnirane. Kreni od početne stranice.