ERSTE AD

Mićović: Brojke novozaraženih stagniraju, ali su visoke – Nadamo se da će strože mjere dati rezultate

Ako pogledamo da je danas 1.051 aktivno zaraženi, to je polovica ukupnog broja zaraženih tijekom čitavog trajanja epidemije, objasnio je Mićović te kazao da usprkos povećanju broja bolesnika u KBC-u Rijeka, oni u riječkom kliničkom bolničkom centru dobivaju najbolju moguću skrb.

Rijeka – Ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo Vladimir Mićović komentirao je danas nove podatke o broju zaraženih, odnosno činjenicu da je PGŽ prvi puta prešla broju od tisuću aktivno zaraženih građana.

– Broj novozaraženih na neki način stagnira, a dobro je i da je udio starijih osoba na konstanti od 10 posto, kao što je udio djece školske dobi u toj istoj brojci. Udio studenata je u padu. Dosadašnji broj je bio oko 19 posto, a danas je znatno niži, stoga se nadamo da će se trend pada u toj izrazito značajnoj populaciji nastaviti, rekao je Mićović.

Dodao je kako bi u sljedećem razdoblju oštrije mjere vezane uz okupljanja i druženja ljudi trebale polučiti rezultate.

– To bi nam bilo značajno, jer ove brojke su ipak visoke. Ako pogledamo da je danas 1.051 aktivno zaraženi, to je polovica ukupnog broja zaraženih tijekom čitavog trajanja epidemije, objasnio je Mićović te kazao da usprkos povećanju broja bolesnika u KBC-u Rijeka, oni u riječkom kliničkom bolničkom centru dobivaju najbolju moguću skrb.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }