Migranti spalili šumarsku kuću: Tražili zaklon od hladnoće, nevješti u paljenju vatre nehotice izazvali požar

Prema neslužbenim informacijama, oko kuće je zatečeno devetero migranata, a policija je uhitila 14 migranata.Postojala je opasnost da se vatra prenese na gustu borovu šumu te je stoga intervencija po izuzetno nepovoljnim vremenskim uvjetima, po jakoj buri, bila neophodna. 

Novi Vinodolski – Skupina migranata sinoć je zapalila šumarsku kuću u Mošunama, u zaleđu Novog Vinodolskog. Vatrogasci iz Novog Vinodolskog su cijelu noć gasili požar na zgradi, po snijegu, na temperaturi minus pet do minus deset. Postojala je opasnost da se vatra prenese na gustu borovu šumu te je stoga intervencija po izuzetno nepovoljnim vremenskim uvjetima, po jakoj buri, bila neophodna.

Po svemu sudeći, migranti nisu namjerno zapalili dom nadomak ceste Novi Vinodolski – Ogulin. Nakon zahlađenja, sve više migranata provaljuje u prazne kuće u šumskim predjelima u zaleđu Senja i Novog Vinodolskog kako bi se sakrili od snijega i hladnoće.

Šumarska kuća prije požara

Nevješti u paljenju vatre izazvali su požar u šumarskoj kući. Sumnja je odmah pala na migrante koje su mještani zamijetili u blizini šumarske kuće. Vrlo brzo se potvrdila sumnja. Tek što su vatrogasci počeli gasiti požar u Mošunama, stigla je dojava da gori kuća uz cestu na Stalku, prijevoju iznad Breza. Migranti su u kući na Stalku zapalili madrac kako bi se zagrijali. Prema neslužbenim informacijama, oko kuće je zatečeno devetero migranata, a policija je uhitila 14 migranata.

Iako nije bilo napada na rijetke stanovnike sela u zaleđu Senja i Novog Vinodolskog, među mještanima je sve izraženiji strah jer veće i manje skupine, od nekoliko do nekoliko desetaka migranata, vrlo često prolaze naseljima i uz naselja. Pojedini vikendaši u strahu ostavljaju svoje kuće bojeći se provala i krađa. Nije nimalo ugodno kad vidite tridesetak ljudi kako prolaze uz kuću, zapitate se što bi se dogodilo da očajni, gladni i smrznuti na silu pokušaju ući u kuću, badava i pas i lovačka puška, tužili su se mještani sela u podnožju Kapele. Što će tek biti na proljeće, kad zatopli, pitaju se uznemireni stanovnici.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!