Miletić poručio Plenkoviću: Ako Uljanik gurnete u stečaj, zaboravite na prenamjenu prostora brodogradilišta

Govoreći o odnosu prema brodogradnji, Miletić je kazao kako “dva ministra govore jedno, dva ministra govore drugo i onda kad zajedno s kolegom županom dođem u Europsku komisiju kažu nam da su kompletno zbunjeni jer nisu uspjeli shvatiti želi li naša Vlada zadržati brodogradnju ili je se želi riješiti”.

Zagreb – Neuspješnost u provođenju decentralizacije i odnos prema brodogradnji u Hrvatskoj glavne su kritike IDS-a prema aktualnoj Vladi Andreja Plenkovića, koje je u Saboru iznio predsjednik ove stranke Boris Miletić u komentaru na Izvješće o radu Vlade.

– U kampanjama su uvijek svi veliki zagovornici decentralizacije, a kada prođu izbori i zasjedne se u fotelje u Zagrebu, svi zaborave na decentralizaciju i konkretne probleme ljudi u Vukovaru, Gospiću, Požegi i Sv. Petru u Šumi, rekao je Miletić, upozorivši da se Hrvatska i dalje centralizira, a takozvane reforme koje to nisu i pretakanje iz šupljeg u prazno sigurno neće promijeniti sadašnje stanje.

Govoreći o odnosu prema brodogradnji, Miletić je kazao kako “dva ministra govore jedno, dva ministra govore drugo i onda kad zajedno s kolegom županom dođem u Europsku komisiju kažu nam da su kompletno zbunjeni jer nisu uspjeli shvatiti želi li naša Vlada zadržati brodogradnju ili je se želi riješiti”. Poručio je Vladi da “svojim ignoriranjem i tromošću otjerali ste radnike u štrajk, nakon čega je brodogradilište izgubilo dodatnih 25 milijuna kuna i dogovorene poslove”.

– Sredina je listopada, a vi još uvijek ne znate niti što će biti s Uljanikom, niti s brodogradnjom. Vaš odnos prema Uljaniku – koji je vaše vlasništvo – najbolje ilustrira odnos ove vlade prema gospodarstvu i razvojnoj politici Hrvatske. Jer ovdje više ne pričamo o jednom brodogradilištu. Pričamo o odnosu Vlade prema cijeloj gospodarskoj grani koja u zemljama EU odlično funkcionira zato jer su se države njome bavile, rekao je Miletić. Predsjednik IDS-a uputio je i vrlo jasnu poruku premijeru: ukoliko svojim nečinjenjem gurnete Uljanik u stečaj, principijelno i odgovorno vam mogu poručiti da zaboravite prenamjenu prostora na području brodogradilišta Uljanik.

Uz ova dva područja, Miletić je kao problematična žarišta istaknuo obrazovni sustav u kojem Vlada “osim tužnog performansa o reformi školstva nije poduzela ništa” te hrvatsko pravosuđe. Također je naveo kako uz neodlučnu i slabu vladu dolazi do radikalizacije hrvatskog društva.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }