Milijun kuna za osnovnoškolce, srednjoškolce i studente

Objavljen natječaj za stipendiranje učenika i studenata

Viškovo – Općina Viškovo objavila je natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima za školsku odnosno akademsku godinu 2021./2022. Natječaj s pripadajućim obrascima dostupan je na mrežnim stranicama Općine Viškovo na www.opcina-viskovo.hr. Prijave na natječaj primaju se do 29. listopada ove godine. Stipendije se dodjeljuju učenicima srednjih škola te studentima koji studiraju na fakultetima u sklopu Sveučilišta u Rijeci ili izvan njega.

„Općina Viškovo je svake godine do sada u proračunu osigurala potreban iznos za sve redovne studente i učenike srednjih škola koji ispune kriterij izvrsnosti odnosno prosjek od 4,50 te nekoliko formalnih uvjeta. Po tome i nadalje ostajemo jedna od rijetkih hrvatskih općina koja ne ograničava broj stipendija nego na nju imaju pravo svi izvrsni učenici i studenti. Sretna sam i ponosna što broj izvrsnih učenika i studenata svake godine raste pa smo tako ove godine u proračunu za poticanje izvrsnosti osigurali gotovo pola milijuna kuna. Za mlade učenike i studente koji marljivo uče, trude se i ulažu u sebe, svoje znanje i svoju, ali i našu budućnost, uvijek ćemo naći adekvatna sredstva“, ističe načelnica Općine Viškovo Sanja Udović.

Treću godinu u nizu Općina Viškovo osigurala je u proračunu i sredstva za financiranje radnih bilježnica za učenike s područja Viškova koji pohađaju osnovnu školu. Za nabavu radnih bilježnica Općina Viškovo osigurala je 550 tisuća kuna u proračunu. Općina će financirati nabavu radnih bilježnica za učenike osnovnih škola u visini vrijednosti stvarnih izdataka nabave radnih bilježnica i to uplatom iznosa na transakcijski račun roditelja odnosno skrbnika.

Što se tiče školske godine 2021./2022., prijave za sufinanciranje nabave radnih bilježnica se primaju od 1. listopada do 31. prosinca ove godine. Zahtjev sa svim informacijama dostupan je na mrežnim stranicama Općine Viškovo na www.opcina-viskovo.hr. Jedan od najvažnijih uvjeta za odobravanje zahtjeva za sufinanciranje jest da roditelji obavezno sačuvaju račun prilikom kupnje.

-Kroz financiranje nabave radnih bilježnica još jednom konkretno dokazujemo da su nam djeca visoko na listi prioriteta. Općina Viškovo je s osiguravanjem besplatnih udžbenika počela još 2014. godine, puno prije nego je to na sebe preuzela država, a financiranjem nabave radnih bilježnica podižemo standard roditelja čime se podiže i kvaliteta života mještana naše općine. Osim udžbenika i radnih bilježnica, Općina Viškovo sukladno Odluci o socijalnoj skrbi u cijelosti financira i produženi te cjelodnevni boravak u osnovnim školama, prijevoz učenika, marendu, te kupnju drugih obrazovnih materijala. Svake godine osiguravamo i sredstva za nagrađivanje odličnih učenika te učenika generacije za što smo ove godine osigurali 60 tisuća kuna, izjavila je načelnica Općine Viškovo Sanja Udović.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }