ERSTE AD

Minobacačka granata pronađena na području Kikovice – Na teren izašao Protueksplozijski odred @ Rijeka

U sklopu akcije “Manje oružja, manje tragedija” moguće je bez ikakvih prekršajnih ili kaznenih sankcija dragovoljno predati sve vrste oružja i eksplozivnih sredstava. Građanka s područja Rijeke predala je 35 komada pištoljskog streljiva, dok je građanin iz Gorskog kotara predao ručnu bombu.

Rijeka – Tijekom proteklih dana policija je evidentirala dragovoljnu predaju i pronalazak eksplozivnih sredstava. Građanka s područja Rijeke predala je 35 komada pištoljskog streljiva,  dok je građanin iz Gorskog kotara  predao ručnu bombu. Na šumskom području Kikovice pronađena je minobacačka granata, koju su djelatnici Protueksplozijskog odjela uništili na mjestu pronalaska prema pravilima struke.

– Zahvaljujemo savjesnim građanima te ujedno molimo sve ostale građane koji eventualno još uvijek imaju neregistrirano oružje i eksplozivna sredstva da ga bez straha predaju policiji.  Naime, u sklopu akcije “Manje oružja, manje tragedija” moguće je bez ikakvih prekršajnih ili kaznenih sankcija dragovoljno predati sve vrste oružja i eksplozivnih sredstava. Dovoljno je da se pozove policiju na broj 192, javili su iz policije.

Nakon poziva na adresu građana ili na mjesto gdje se nalaze eksplozivna sredstva doći će policijski službenici u civilu i s vozilima bez oznaka, čime se osigurava anonimnost dojave i sigurno preuzimanje tih sredstava.

– Posebno molimo da se eksplozivna sredstva ne ostavljaju na otvorenim prostorima u prirodi (šume, jezera, rijeke, more) ili na odlagalištima otpada jer se time ugrožava sigurnost drugih ljudi. Informacija o provedbi Akcije, kao i predaji oružja i ostalih eksplozivnih sredstava mogu se dobiti putem besplatne telefonske linije 0800 88 92, kazali su iz policije.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }