Mirela Ahmetović najavila kandidaturu za predsjednicu SDP-a

Načelnica Omišlja Mirela Ahmetović je gostujući u Otvorenome u srijedu navečer naznačila da razmišlja o kandidaturi za predsjednicu stranke nakon čega je predsjednik karlovačke Županijske organizacije SDP-a Ivan Vuković dao ostavku.

Rijeka – Mogućnost da će se načelnica Omišlja i nova potpredsjednica Kluba zastupnika SDP-a u Saboru Mirela Ahmetović kandidirati za predsjednicu Socijaldemokratske partije na unutarstranačkim izborima u rujnu, izazvala je nove trzavice u toj stranici. Naime, Ahmetović je gostujući u Otvorenome u srijedu navečer naznačila da razmišlja o kandidaturi za predsjednicu stranke nakon čega je predsjednik karlovačke Županijske organizacije SDP-a Ivan Vuković u četvrtak dao ostavku.

– Postoji mogućnost da se kandidiram. Jedna žena na čelu stranke, možda bi bilo dobro rješenje, rekla je Mirela Ahmetović na HTV-u.

Nakon toga je Vuković poručio da više ne želi sudjelovati u frakcijskim sukobima unutar SDP-a. Vuković naime smatra da Mirelu Ahmetović u izbornu utrku gura primorsko-goranski župan i vršitelj dužnosti predsjednika SDP-a Zlatko Komadina. Vuković smatra da Komadina stoji iza ove odluke Ahmetović zbog toga što on ne želi da novi predsjednik SDP-a postane Peđa Grbin koji je zasad najizgledniji kandidat na tu funkciju.

Komadina je bio jedan od podupiratelja bivšeg šefa SDP-a Davora Bernardića koji pak nije bio u dobrim odnosima s Peđom Grbinom i strujom koja stoji iza njega.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!