MJERE ŠTEDNJE: Svim zaposlenicima Rijeka plusa plaće smanjene za 10 posto

Svim djelatnicima bruto iznos dodatka od 300 kuna smanjen je za 10 posto, kao i bruto iznos dodatka na plaću od 1.000 kuna koji je također smanjen za 10 posto. Obustavljene su i isplate određenih naknada.

Rijeka – Prema informacijama koje sam dobio iz tvrtke Rijeka plus svim djelatnicima ovog društva, uključujući direktora, smanjene su plaće, stoji u odgovoru gradonačelnika Vojka Obersnela članu Gradskog vijeća Josipu Kukuljanu.

Naime, Kukuljana je zanimalo što se događa u Rijeka plusu. Jesu li nekim djelatnicima Rijeka plus smanjene plaće i ako su smanjene, za koliko i kojim djelatnicima, bilo je Kukuljanovo pitanje.

– Temeljem Aneksa Kolektivnog ugovora o radu za djelatnike Rijeka plusa te temeljem VIII. Izmjena i dopuna Pravilnika o radu, u dogovoru s predstavnicima zaposlenika, plaće i druge naknade smanjene su na način da je plaća svim djelatnicima smanjena za 10 posto bruto iznosa plaće, ali ne niže od minimalne plaće. Također, svim djelatnicima bruto iznos dodatka od 300 kuna smanjen je za 10 posto, a svim djelatnicima održavanja bruto iznos dodatka na plaću od 1.000 kuna smanjen je za 10 posto. Obustavljene su i isplate određenih naknada, sukladno odredbama izmjena i dopuna Pravilnika o radu i potpisanog Aneksa Kolektivnog ugovora, stoji u Obersnelovom odgovoru.

No, Josip Kukuljan imao je još neka pitanja: Jesu li Rijeka plus, Čistoća i Autotrolej potpisali ugovor za održavanje vozila za ovu godinu, odnosno hoće li Rijeka plus i dalje raditi poslove servisa Autotroleja i Čistoće?

– Trenutačno je još uvijek na snazi sklopljeni Sporazum o nastavku suradnje s Autotrolejom, a što se tiče KD Čistoća, vozila se i dalje održavaju bez sklopljenog pisanog akta. Po pitanju pružanja usluga servisa za istaknuti je kako je Rijeka plus u poziciji izvršitelja usluge osposobljenog svim sredstvima i kadrovima za obavljanje, između ostalog i poslova održavanja i servisa vozila. U tijeku su pregovori između KD Autotrolej i Rijeka plusa vezano za ugovorne odnose za naredno razdoblje za održavanje vozila i ostale potporne usluge. Cilj je postizanje bolje učinkovitosti procesa i usklađenja s novim uvjetima uslijed korona krize. Moguće je da KD Autotrolej preuzme neke dijelove procesa, pojasnio je riječki gradonačelnik.