Mjesec hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici Rijeka donosi bogat i zanimljiv program

Riječanima omiljena autorica, Boba Đuderija, poznata po naslovima poput Zovem u vezi posla i Marčelina u petak 26. listopada na Trsatu će predstaviti svoj stvaralački opus i jedinstven (i nadasve dobro primljen) smisao za humor.

Rijeka – Mjesec hrvatske knjige donosi niz zanimljivih aktivnosti u Gradskoj knjižnici Rijeka, a cjelokupni program najavljen je na nedavnoj tiskovnoj konferenciji u Narodnoj čitaonici. Program nacionalne manifestacije kojom se od 15. listopada do 15. studenog posebno naglašeno podržavaju domaća čitateljska kultura i književna produkcija, najavili su Niko Cvjetković, ravnatelj Gradske knjižnice Rijeka, Sanja Jakovac Šepić, rukovoditeljica Planiranja i kontrole proizvodnje INA-e kao predstavnik sponzora te Ivana Hrvat Kričančić i Vesna Kurilić iz programa Gradske knjižnice Rijeka.

Ravnatelj Niko Cvjetković naglasio je ulogu Mjeseca hrvatske knjige u Rijeci kao nacionalne manifestacije kojom potvrđujemo važnost domaće izdavačke industrije, autora svih vrsta kao i čitatelja. Sanja Jakovac Šepić naglasila je pak koliko je INA-I važno sudjelovati u razvoju kraja u kojem je tako važan subject te kroz sponzorstvo bar dio vratiti zajednici u razvoj onoga što je najbitnije – kulture.

U sklopu Mjeseca hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici Rijeka gostovat će i zanimljivi hrvatski autori. Riječanima omiljena autorica, Boba Đuderija, poznata po naslovima poput Zovem u vezi posla i Marčelina u petak 26. listopada na Trsatu će predstaviti svoj stvaralački opus i jedinstven (i nadasve dobro primljen) smisao za humor. U ponedjeljak, 29. listopada, u goste stiže Milena Benini, u srijedu 7. studenog Damir Karakaš, a u četvrtak 15. studenog Rade Šerbedžija.

Tijekom manifestacije održat će se i brojne radionice za vrtićku i školsku djecu, uglavnom u dogovoru s učiteljima i odgajateljima, a u četrtak 25. listopada u 9 sati u Dječjem odjelu Stribor bit će predstavljena slikovnica “Juha od kamena”.

Među pedesetak aktivnosti koje će se odviti tijekom Mjeseca hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici Rijeka, kao posebno zanimljivo izdvaja se predstavljanje knjige i putopisno predavanje Siniše Goluba “Nagovor na odvažnost” u utorak 16. listopada, u 18 sati, rasprava o romanu “Izazov krvi” i razgovor s autoricom Vesnom Kurilić u četvrtak u 18 sati, predstavljanje zbirke “Dora Novak: liker-poezija za mlade” u utorak, 30. listopada u 14.50 sati, predstavljanje knjige Zelena tinta (drugi dio serijala Lujzijana) Bartola Fuchsa i razgovor s autorom u utorak 30. listopada u 18 sati te predstavljanje knjige “Hrvatska uzvraća udarac” u petak, 9. studenog, na kojoj će gostovati i autor Cody McClain Brown.

Osim toga, u programu Zavičajna srijeda, 17. listoapda u 18 sati na Trsatu će se predstaviti knjiga “Otac, sin i ja” Ankcie Brekalo, uz razgovor s autoricom, a u subotu 10. studenog predstavit će se roman Krvotok Darka Šeparovića, dobitnika nagrade “Drago Gervais” 2017. godine – također na Trsatu, također s početkom u 18 sati.

Uz knjige, svoj će dio prostora dobiti i strip – u srijedu, 24. listopada, u 18 sati, predsatvit će se stripaši koji žive u Primorsko-goranskoj županiji, a pišu, crtaju i umjetnikuju za velike svjetske izdavačke kuće.

 

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!