ERSTE AD

Mjesec hrvatskog turizma u Parku prirode Učka

U sklopu akcije moći ćete posjetiti Centar za posjetitelje Poklon po promotivnim cijenama ulaznica

Opatija – Park prirode Učka sudjeluje u akciji Mjesec hrvatskog turizma, u organizaciji Ministarstva turizma i sporta te Hrvatske turističke zajednice. Akcijom se omogućuje svim posjetiteljima da posjete i upoznaju druge dijelove naše zemlje uz brojne uštede. U sklopu akcije moći ćete posjetiti Centar za posjetitelje Poklon po promotivnim cijenama ulaznica, u razdoblju od 15. do 31. listopada 2021. godine.

Centar za posjetitelje Poklon novo je glavno odredište posjetitelja Parka prirode Učka. Glavna uloga Centra je, kroz edukaciju i multimedijalno iskustvo, podići svijest posjetitelja o važnosti prirode i potrebi njezine aktivne zaštite.

Mjesec hrvatskog turizma u Parku prirode Učka

Na oko 1.200 m² svoje mjesto pronašli su interpretacijski, edukacijski, turistički, konferencijski i uredski sadržaji. Centar je izgrađen rekonstrukcijom i sanacijom starog, devastiranog i napuštenog gospodarskog objekta u samom centru Parka, a nalazi se na 930 metara nadmorske visine, što ga čini uistinu jedinstvenim u lokalnim, ali i svjetskim razmjerima.

Središnje mjesto Centra je multimedijalni interpretacijski postav, u kojem su, na moderan i interaktivan način, prezentirane prirodne, kulturne i povijesne vrijednosti prostora Parka prirode Učka i okolnog područja, uz naglasak na potrebe njegove zaštite i očuvanja. Sadržaj je podijeljen u tematske cjeline: U planini, Dom, Fascinacija, Inspiracija i S vrha Učke. Cjeline na zabavan i edukativan način prikazuju prirodno i kulturno-povijesno bogatstvo Učke i Ćićarije, što ih čini zanimljivim svim generacijama.

Centar za posjetitelje Poklon otvoren je svakodnevno od 9 do 17 sati, a nalazi se na lokaciji s koje lako možete krenuti u daljnje istraživanje Parka. Na svega 50-ak metara udaljenosti od Centra nalazi se početak planinarskog puta za Vojak – najviši vrh Učke, s kojeg se pruža nezaboravan pogled na Kvarnerski zaljev i otoke, Istru, planine Gorskog kotra, Trašćanski zaljev, Dolomite i jugoistočne Alpe. u impresivnom pogledu možete uživati s kule, koja je simbol Parka. Sa Poklona možete krenuti i na planinarenje do najvišeg vrha Ćićarije – Velog Planika, ali i u šetnju jedinstvenom Land art stazom “Stražica – Sapaćica”, koja ne savladava velike visinske razlike, pa je stoga pogodna za sve generacije.

Cijene ulaznica:
Odrasli (redovna cijena 50,00 HRK) – popust 40% – promotivna cijena: 30,00 kn
Djeca od 6 do 12 godina (redovna cijena 20,00 kn) – popust 50% – promotivna cijena: 10,00 kn
Djeca od 12 do 18 godina (redovna cijena 25,00 kn) – popust 40% – promotivna cijena: 15,00 kn
Umirovljenici (redovna cijena 30,00 kn) – popust 50% – promotivna cijena: 15,00 kn

 

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }