Mladi vaterpolisti Primorja brončani na Prvenstvu Hrvatske

Mladi vaterpolisti Primorja brončani na Prvenstvu Hrvatske

FOTO: vaterpolo-primorje.hr

Primorjaši su u odlučujućoj utakmici za broncu uvjerljivo svladali vršnjake splitskog Mornara

Rijeka – Split i Bazen na Poljudu proteklog su vikenda bili domaćini Finalnog turnira Prvenstva Hrvatske za kategoriju juniora, gdje je snage odmjerilo 6 najboljih domaćih juniorskih momčadi.

Mauro Ivan Čubranić i Niko Čubranić

Put do bronce, a ujedno i prve medalje ove sezone, odveo je Primorjaše preko četvrtfinala gdje su pobijedili HAVK Mladost, do polufinala i poraza od osvajača Prvenstva VK Juga AO do konačne pobjede nad Mornarom BS i bronce oko vrata.

Homogenost ekipe bila je ključ dviju pobjeda, a i malo je falilo za ulazak u finale, to je prepoznato kroz pojedinačne nagrade, te je najbolji golman turnira Mauro Ivan Čubranić, dok je njegov brat Niko Čubranić najbolji strijelac turnira!

Titulu prvaka Hrvatske osvojili su juniori Juga, koji su u finalu pobijedili splitski Jadran. Četvrto mjesto pripalo je ekipi Mornara, peto zagrebačkoj Mladosti dok su posljednji završili juniori Zadra.

Primorjaši su u Splitu odigrali sljedeće utakmice:

  • četvrtfinale, Primorje EB – HAVK Mladost 11:6 (3:2, 2:2, 4:1, 2:1)
  • polufinale, Jug AO – Primorje EB 8:7 (2:4, 3:0, 2:1,1:2)
  • utakmica za treće mjesto, Mornar BS – Primorje EB 3:8 (1:3, 0:1, 1:1, 1:2)

Boje Primorja na ovom turniru su branili: Mauro Ivan Čubranić, Roko Vuković, Gabrijel Burburan, Patrik Šimac, Luka Tomić, Luka Babić, Niko Čubranić, Karlo Babić, Vladimir Sotošek, Noa Burburan, Kristian Vekić, Nikola Polonijo, Filip Jurić, Josip Sorić. Mlade Primorjaše do jednog trofeja vodili su glavni trener Samir Barać i pomoćni trener Željko Šimac.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!