MOSA Bavlju – Facebook inicijativa za pomoć teško bolesnom Tomislavu Niklu

Tomo u nedjelju već putuje u Istanbul, bit će to liječenje na dug jer nema vremena. Svi vi koji poznajete Tomota, znate ga s utakmica Rijeke, Hrvatske, Zameta, Primorja, Kvarnera, „Pop arta“, Škurinja, koji ga znate iz grada, sa slika itd., treba nam vaša pomoć, kakva god.

Rijeka – MOSA Bavlju ime je nedavno pokrenute Facebook inicijative čiji je cilj pomoć teško bolesnom Tomislavu Niklu, 47-godišnjem hrvatskom branitelju, navijaču Rijeke i obiteljskom čovjeku koji boluje od tumora na licu. U nastavku pročitajte kompletan tekst koji je objavljen na Facebook stranici MOSA Bavlju.

– „Mosa bavlju“– moto je našeg prijatelja Tomislava Nikla, koji već preko šest godina vodi borbu s bolestima koje su možda promijenile njegov vanjski izgled ali nisu utjecale na njegov duh. Tko god je ikad upoznao ili čak samo vidio Tomota, zna o čemu pričamo. Ne samo da nisu utjecale na njegov duh nego su ga ojačale. Promjenile su i svih nas oko njega jer u nijednom trenutku nije pokleknuo unatoč toj teškoj i dugotrajnoj borbu koju vodi s bolešću. Nije to samo fizička bol koju trpi godinama na cijelom licu i glavi, već to što su prolazile godine bez ikakve točne dijagnoze. Razni doktori, klinike i medicinske ustanove nisu sa sigurnošću mogle reći o kojoj točno bolesti se radi, od najcrnijih dijagnoza do nemogućnosti operativnih zahvata zbog nedostupnosti tumora u glavi. Kada hodaš prema čovjeku koji nosi sada već prepoznatljiv povez preko oka, znaš s čime se sve bori i koju bol trpi, a on te zagrli ili krene u neku poznatu zajebanciju, tada ti ni ne padne na pamet spomenuti svoj neki „veliki problem“ koji te muči ili ti se dogodio jer shvatiš da to ne može biti problem kraj Tomota.

PROČITAJTE PAŽLJIVO I DIJELITE ŠTO VIŠE…

Tomo je 1973. godište, otac i muž, Tomo je prijatelj i navijač, Tomo je hrvatski branitelj, koji će ti reći uvijek što iskreno misli. Tomo će se dignut na ogradu pred tisuću ljudi iako mnogi ne bi izašli iz kuće. Sva silna liječenja, kemoterapije, zračenja, sve to što smo nabrojali, nije bilo očito dosta. Prije nekoliko mjeseci stigla je i nova dijagnoza, novi tumor na licu, no i pred malo konačno malo svijetla na kraju tunela. Tražili smo godinama načine i klinike po cijelom svijetu koje će moći reći da znaju o čemu je riječ i kako to riješiti. Tomo putuje u Istanbul, u kliniku u kojoj će konačno pokušati stati na kraj svojim mukama i normalno živjeti sa svojom obitelji i prijateljima. Mnogi od vas pitaju nas od početka, na koji način pomoći, da li treba novaca ili bilo kako pomoći. Nismo htjeli skupljati novac jer nije bilo liječenja koje je trebalo plaćati, novac smo kao njegovi bliski prijatelji skupljali za njegov kredit jer je Tomo završio u invalidskoj mirovni pa kao takav nije mogao više raditi i hraniti svoju obitelj. Sada nam treba i vaša pomoć da skupimo iznos za liječenje u Istanbulu, s obzirom na nedostupnost tumora, laserska operacija je zadnja nada. Tomo u nedjelju već putuje u Istanbul, bit će to liječenje na dug jer nema vremena. Svi vi koji poznajete Tomota, znate ga s utakmica Rijeke, Hrvatske, Zameta, Primorja, Kvarnera, „Pop arta“, Škurinja, koji ga znate iz grada, sa slika itd., treba nam vaša pomoć, kakva god. Jer kad god bi Tomota nešto pitali ili je bio kakav problem, odgovor bi bio taj –MOSA BAVLJU ( samo ljubav)! Napravit ćemo i koncert u Rijeci, ići ćemo na utakmicu RK Zameta i RK Dubrovnika 8. veljače 2020., gdje će sav prihod od ulaznica biti namijenjen za ovu humanitarnu akciju, o čemu ćemo vas pravodobno izvijestiti.

Za sve one koji mu žele pomoći svojoj novčanom donacijom, molimo da to učine uplatom na posebno otvoren bankovni račun Humanitarne akcije u korist Tomislava Nikla: „Mosa bavlju“ , kod od ZABA d.d.:IBAN: HR6523600001502710299. – stoji u objavi Facebook inicijative MOSA Bavlju

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!