Može li Mirela Ahmetović parirati favoriziranom Peđi Grbinu?

Može li Mirela Ahmetović parirati favoriziranom Peđi Grbinu?

Foto: Screenshot/Večernji TV

Načelnica Omišlja Mirela Ahmetović dobiva značajan prostor u domaćem medijskom prostoru i postaje relevantan politički takmac u skorašnjim izborima za predsjednika SDP-a.

Rijeka – Kandidatura načelnice Omišlja Mirele Ahmetović za predsjednicu Socijaldemokratske partije Hrvatske nije prošla nezapaženo. Štoviše, Ahmetović dobiva značajan prostor u domaćem medijskom prostoru i postaje relevantan politički takmac u skorašnjim izborima za predsjednika SDP-a.

Protukandidat će joj biti, koliko je zasad poznato, Peđa Grbin, dugogodišnji SDP-ov saborski zastupnik iz Pule. S obzirom na to da se Grbina već vidjelo na čelu stranke, kandidatura Mirele Ahmetović unosi dozu neizvjesnosti u izborni proces. To su zaključci brojnih novinski napisa koji se bave likom i djelom načelnice koja već u dva navrata vodi Općinu Omišalj.

Mig Komadine

– Već dugo razmišljam i promatram što se događa u mojoj stranci i nisam zadovoljna onime što se događa. Upravo moje nezadovoljstvo su potvrdili birači na posljednjim ali i prethodnim izborima, rekla je Mirela Ahmetović za Večernji TV i dodala da je ona jedna od onih koja ne želi javno kritizirati na društvenim mrežama ali i da je kritizirala na tijelima stranke.

Govoreći o unutarstranačkoj organizaciji rekla je da se mora temeljito preispitati funkcioniranje stranke. Rekla je kako bi se trebalo jako puno toga napraviti da bi stranka potpuno profunkcionirala.

– SDP je nekad uz sebe imao osobe iz akademske, stručne i poslovne javnosti. To su bili renomirani stručnjaci koji su pomagali SDP-u kreirati politike i na to smo bili ponosni. Danas ih nema, objašnjava Ahmetović.

U još jednom članku na portalu Večernjeg ističe se njezina politička povezanost sa županom primorsko-goranskim Zlatkom Komadinom.

Zlatko Komadina utjecao je na odluku Mirele Ahmetović da se kandidira – ali ona igra svoju igru.

– Poznajem Mirelu dugi niz godina i ona je doista kreacija Zlatka Komadine, prava njegova škola. Uvjeren sam da bez njegova miga nije ušla u ovu priču kao što sam uvjeren da on gurajući nju u utrku za predsjednicu pokazuje kako nema namjeru pustiti uzde u stranci nekome tko nije njegov izbor, prenosi Večernji izjavu jednog uglednog, ali neimenovanog član primorsko-goranskog SDP-a.

Opširnu analizu kandidature objavila je i Slobodna Dalmacija.

– Komadina je, naravno, utjecao na njezinu kandidaturu, no, koliko je poznajem, ona igra svoju igru. Mirela je naprosto preozbiljna osoba da bi bila nečija igračica. Neko se vrijeme premišljala, no na koncu se odlučila kandidirati jer smatra da može postati prva predsjednica SDP-a. Vrlo je racionalna osoba, ima iskustvo upravljanja, ne resi je bahatost, zna donositi odluke i dva je puta uzastopno pobijedila na izborima. Ona se u potpunosti može posvetiti vođenju SDP-a, donosi Slobodna izjavu iz stranke.

Sukob s Ćorićem

Telegram.hr pak ističe da je Ahmetović poznata i kao jedan od većih kritičara Vladina projekta izgradnje plutajućeg LNG terminala jer smatra da je riječ o štetnoj i apsurdnoj investiciji. Štoviše, zbog tog projekta je organizirala i prosvjede, što ju je u konačnici dovelo i do sukoba s ministrom gospodarstva i održivog razvoja Tomislavom Ćorićem.

Telegram.hr podsjeća i na njezinu epizodu s Nacionalnim stožerom civilne zaštite. U travnju je naime Ahmetović prozvala Nacionalni stožer da “kreira kaos” nakon što je zbog njihove odluke da propusnice za otoke izdaju lokalni Stožeri civilne zaštite u Omišalj u samo jednom danu pristiglo čak 276 zahtjeva.

– Obavještavam vas da Stožer civilne zaštite Općine Omišalj temeljem vaše Upute neće izdati niti jednu jedinu propusnicu za dolazak osoba s kopna jer je nama u Omišlju jedino stvarno nužno i neophodno očuvanje zdravlja i života naših stanovnika, poručila je tada Ahmetović nacionalnom stožeru.

U članku u Slobodnoj se poručuje da će u nedostatku jakih imena, Mirela Ahmetović  kao potpuno novo lice u nacionalnoj politici pokušati parirati favoriziranom Peđi Grbinu. Može li dakle SDP dobiti svoju prvu predsjednicu?

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }