Mrle uputio poruku Nini: Ne brini, bit će krumpira! Škoro u Saboru pomaže glazbenicima da im se iz EU fondova kupe traktori

Ta poruka dio je video produkcije Kaluđerica u kojoj Damir Martinović Mrle donosi svoje osebujne poruke na društvene aktualnosti. Posebnost tih poruka jest u tome što su na – čakavskom.

Rijeka – Epidemija koronavirusa ostavila je bez posla brojne glazbenike, cijela je industrija na koljenima pa je ovih dana stigao i njihov apel u kojem se upozorava na to da je više od 90 posto svih glazbenih događanja ove godine otkazano.

Glazbenik i voditelj Davor Dretar-Drele (Domovinski pokret) upozorio je pak u Saboru na nepovoljnu situaciju u kojoj se našla kreativna glazbena industrija u vrijeme epidemije koronavirusa i u kojoj su pripadnici te industrije ostavljeni bez primanja.

– Nije riječ samo o glazbenim zvijezdama već o 15 tisuća pojedinaca i njihovih obitelji koji izravno ovise o tom sektoru, ton majstorima, tehničarima, monterima, električarima, zaštitarima, vozačima, promotorima, kazao je Dretar.

Osebujnu podršku pjevačici dao je i riječki roker Damir Martinović Mrle iz Leta 3

Posebno je odjeknuo apel pjevačice Nine Badrić koja je na svom je Facebooku objavila video u kojemu se obraća vladajućima. Pjevačica u videu moli odgovorne da omoguće rad njoj i kolegama glazbenicima. Badrić je istaknula da od njezinog posla ne živi samo ona nego još najmanje 15 obitelji te da su mnogi glazbenici u posljednjih pola godine ostali gladni i krpaju kraj s krajem. No umjesto podrške vladajućih, stigle su suprotne poruke:

– Evo, za nekoliko dana vadimo krumpir, trideset hektara, okolica Bjelovara, i trebamo nadničare, 300 kn plaćamo po danu… Javite Nini ako hoće raditi. Može povesti i Maju, Severinu, Modnog Mačka i sve ove što su uzeli pomoć od 4.000 kuna. Samo joj poručite da ne dođe u onoj dizajnerskoj haljini od 14 tisuća kuna, što se hvalila prije par mjeseci, jer je bilo kiše ovih dana, napisala je jedna gospođa u komentaru koji se proširio Facebookom.

Kolege glazbenici podržali su Ninu Badrić nakon takve objave. Osebujnu podršku pjevačici dao je i riječki roker Damir Martinović Mrle iz Leta 3 koji je objavio video u kojem poručuje:

– Nina ne brini, bit će krumpira! Škoro u Saboru pomaže glazbenicima da im se iz EU fondova kupe traktori.

Ta poruka dio je video produkcije Kaluđerica u kojoj Mrle donosi svoje osebujne poruke na društvene aktualnosti. Posebnost tih poruka jest u tome što su na – čakavskom.

– San mislila neš reć o ovimin muzičarin ča ne smeju delat niš zbog korone, ča su brižni i lačni, počinje Kaluđerica svoju poruku ugroženoj domaćoj glazbenoj sceni.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!