Muškarac i žena u Baški plasirali krivotvorene novčanice od 500 eura

Policija sumnjiči dvoje počinitelja da su u tri navrata tijekom srpnja krivotvorene novčanice od 500 eura stavili u opticaj na štetu 63-godišnje hrvatske državljanke

Baška – Policijski službenici Policijske postaje Krk kaznenom prijavom dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvoje hrvatskih državljana, starosti 24 i 32 godine, zbog sumnje da su počinili kazneno djelo krivotvorenje novca.

Sumnjiče se kako su tijekom srpnja ove godine na području Baške u tri navrata krivotvorene novčanice od 500 eura stavili u opticaj na štetu 63-godišnje hrvatske državljanke. Oštećena je u pokušaju transakcije jedne od spomenutih novčanica u bankarskoj instituciji utvrdila da su krivotvorene. Osim toga, prilikom uhićenja 32-godišnjakinje ista je zatečena u posjedovanju takve krivotvorene novčanice.

Po završetku kriminalističkog istraživanja, poradi sumnje u počinjenje četiri kaznena djela krivotvorenje novca, 32-godišnjakinja je kazneno prijavljena mjerodavnom državnom odvjetništvu, dok je 24-godišnji osumnjičenik uz tri navedena kaznena djela, prijavljen državnom odvjetništvu i za kazneno djelo omogućavanje trošenja droga.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!