Na Javni poziv umjetnicima za predlaganje kulturnih i umjetničkih programa prijavljeno 380 projekata

Na Javni poziv umjetnicima za predlaganje kulturnih i umjetničkih programa prijavljeno 380 projekata

FOTO: rijeka2020.eu

Pristiglo je ukupno 380 prijava, od čega 302 u kategoriji Sufinanciranje te 78 prijava u kategoriji Obilježavanje.

Rijeka – Zaključen je Javni poziv za predlaganje cjelovito osmišljenih programa u okviru službenog kulturnog i umjetničkog programa Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture, objavljen 11. ožujka 2019. godine.

Javni poziv odnosio se na programe koji će se realizirati u razdoblju od 1. veljače 2020. godine do 31. prosinca 2020. godine u gradu Rijeci i/ili na području Primorsko-goranske županije. Mogli su se prijaviti isključivo programi čiji su dominantni sadržaji javna kulturna i umjetnička događanja (izložbe, predstave, festivali, koncerti, filmski program, instalacije, akcije, događanja i manifestacije), a potpora se može ostvariti u dvije kategorije; Sufinanciranje i Obilježavanje.

Prijavljeni projekti procjenjivat će se prema kriterijima uklopivosti u pojedine programske pravce: Kuhinja, Dopolavoro, Doba moći, Dječja kuća i Slatko i slano.

U kategoriji Sufinanciranje programi su se mogli prijaviti u jedan od 5 razreda sufinanciranja u rasponu od 20.000 do 200.000 kuna, s obzirom na opseg, kompleksnost i produkcijsku zahtjevnost programa. Sufinanciranje mogu ostvariti samo programi posebno oblikovani za program Europske prijestolnice kulture, kao što su nove manifestacije i festivali, predstavljanja novih umjetnički produkcija ili radova i slično.

U kategoriji Obilježavanje otvara se mogućnost korištenje brenda „Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture“ za odabrane programe, odnosno uključivanja u službeni kulturni i umjetnički program EPK, za programe koji ne trebaju dodatnu financijsku potporu.

Odluku o odabranim programima Trgovačko društvo RIJEKA 2020 d.o.o. objavit će na svojoj web stranici www.rijeka2020.eu, najkasnije do 15. lipnja 2019. godine.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!