Na javnom savjetovanju odluka o nužnom smještaju za socijalno ugrožene građane i azilante

Na javnom savjetovanju odluka o nužnom smještaju za socijalno ugrožene građane i azilante

Ilustracija

Ovim se prijedlogom predlaže sklapanje ugovora o davanju nužnih smještaja na pet godina, umjesto dosadašnje dvije, a nakon provedbe javnog savjetovanja o njemu će odlučivati Gradsko vijeće.

Rijeka – Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel nedavno je izvijestio kako je započelo javno savjetovanje o Nacrtu Prijedloga Odluke o davanju nužnih smještaja na korištenje koje će trajati do 7. srpnja.

Ovakav bi prijedlog trebao odluku uskladiti sa važećim Zakonom o socijalnoj skrbi te obuhvatiti socijalno najugroženije skupine građana koji nemaju dovoljno sredstava za podmirenje osnovnih životnih potreba odnosno korisnicima zajamčene minimalne naknade, a što će uključivati i osobe s odobrenom međunarodnom zaštitom (azilanti i stranci pod supsidijarnom zaštitom) koji zakonito borave u Republici Hrvatskoj kao i članove njihovih obitelji.

Također, ovim se prijedlogom predlaže sklapanje ugovora o davanju nužnih smještaja na pet godina, umjesto dosadašnje dvije, a nakon provedbe javnog savjetovanja o njemu će odlučivati Gradsko vijeće.

U javno savjetovanje možete se uključiti putem ovog linka.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!