Na Kupu Hrvatske u tehničkim vještinama plivačice Primorja Aqua Marisa osvojile 3 zlata, srebro i broncu

Na Kupu Hrvatske u tehničkim vještinama plivačice Primorja Aqua Marisa osvojile 3 zlata, srebro i broncu

FOTO: rss.hr

Na Kupu je nastupilo ukupno 130 plivačica iz 7 hrvatskih klubova iz Rijeke, Siska i Zagreba. Riječke plivačice su vodile njihove trenerice Valeria Petrachina (juniorke i seniorke), Marija Šavko (kadetkinje) te Marta Jeličić i Jelena Garabiljević (mlađe juniorke).

Sisak – Riječki Klub sinkroniziranog plivanja Primorje Aqua Maris novu natjecateljsku sezonu započeo je nastupom na Kupu Hrvatske u tehničkim vještinama (popularno zvanih figure) održanom 1. prosinca ove godine u Sisku. Kup je održan u organizaciji Hrvatskog saveza sinkroniziranog plivanja, a priređivač i domaćin bio je Klub sinkroniziranog plivanja Sisak iz Siska. Na Kupu je nastupilo ukupno 130 plivačica iz 7 hrvatskih klubova iz Rijeke, Siska i Zagreba. Natjecanje u tehničkim vještinama je svake godine uvod u novu sezonu, a od ove sezone u ovom natjecanju uvedene su i ekipne nagrade (boduje se 8 najbolje plasiranih iz svake dobne skupine) te se proglašava i pobjednik po dobnoj skupini.

Riječke plivačice osvojile su ukupno 5 medalja; 3 zlatne, 1 srebrne i 1 brončanu te su (treću godinu zaredom) najuspješnije na Kupu. Zlatne medalje su osvojile Matea Butorac u dvije kategorije (juniorke i seniorke) i Katja Bedić (kadetkinje). Srebrna je bila Magdalena Radovčić (seniorke), a brončana Ena Peričić (kadetkinje). Klub je osvojio titule najuspješnijih u čak tri od ukupno četiri dobne skupine; najbolji je bio u kategorijama kadetkinje, juniorke i seniorke.

Primorjašica Matea Butorac postaje sve neuhvatljivija i u ovom trenutku sigurno je broj 1 u hrvatskom sinkro plivanju. Tako je u juniorskoj odnosno seniorskoj konkurenciji premoćno osvojila zlato sa skoro 5 bodova prednosti (točno 4,4663 u juniorkama i 4,7949 u seniorkama)

Rezultati osvajačica medalja po dobnim skupinama:

kadetkinje

Katja Bedić, KSP Primorje Aqua Maris 58,2396
Dorotea Zlabnik, ŠASK 57,2486
Ena Peričić, KSP Primorje Aqua Maris 56,7757

mlađe juniorke

Klara Orehovec, Medveščak 61,2704
Laura Hohnjec, Mladost 60,6224
Korina Jelić, Medveščak 59,4617

juniorke

Matea Butorac, Primorje Aqua Maris 72,8224
Klara Šilobodec, Medveščak 68,3561
Lana Palijan, Medveščak 68,2597

seniorke

Matea Butorac, Primorje Aqua Maris 73,8045
Magdalena Radovčić, Primorje Aqua Maris 69,0096
Lana Palijan, Medveščak 68,5033

Najuspješnije plivačice ekipno:

kadetkinje: Katja Bedić, Ena Peričić, Paula Biagini, Rita Rančev, Vita Pavletić, Klara Vidas, Megan Drača i Tina Račić

juniorke: Matea Butorac, Ivana Radetić, Petra Premuš, Ivona Stojšić, Maria Glavačević, Tia Elena Fućak, Andrea Kosanović i Ana Kus

seniorke: Matea Butorac, Magdalena Radovčić, Maria Glavačević, Ivana Radetić, Ivona Stojšić, Petra Premuš, Andrea Kosanović i Tia Elena Fućak

Riječke plivačice su vodile njihove trenerice Valeria Petrachina (juniorke i seniorke), Marija Šavko (kadetkinje) te Marta Jeličić i Jelena Garabiljević (mlađe juniorke).

Vrhovni sudac natjecanja bila je riječka sutkinja Rebecca Domika.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }