Na Kvarneru kolovoz u plusu, a cjelokupna sezona na razini prethodne rekordne godine

U odnosu pak na prethodnu 2018. godinu, u prvih 8 mjeseci 2019. ostvareno je 2 posto više dolazaka, dok je rezultat u noćenjima na razini prošle rekordne godine. Direktorica Peršić Živadinov potvrdila je da je Kvarner s istim brojem noćenja ostvario veće prihode.

Rijeka – Regija Kvarner u kolovozu je ostvarila 8 posto više dolazaka i 2 posto više noćenja. Na taj način nastavlja se pozitivni trend sustavnog porasta turističkih rezultata na Kvarneru u posljednjih 10 godina. Usporedbe radi, u 8 mjeseci ove godine u odnosu isto razdoblje 2010. godine, ostvaren je rast od čak 45 posto više noćenja. U odnosu pak na prethodnu 2018. godinu, u prvih 8 mjeseci 2019. ostvareno je 2 posto više dolazaka, dok je rezultat u noćenjima na razini prošle rekordne godine.

Tijekom mjeseca kolovoza sve kvarnerske subregije ostvarile su dobre turističke rezultate i zabilježile poraste u dolascima i noćenjima.

Dosadašnji tijek turističke godine i dalje potvrđuje trend rasta popunjenosti u najvišoj kategoriji smještaja na Kvarneru, što opravdava nastojanja Primorsko-goranske županije i TZ Kvarnera da zajedničkim inicijativama potaknu podizanje kvalitete smještajnih kapaciteta.

– Da bismo rasli dalje moramo mijenjati strukturu i rasti u kvaliteti smještaja jer pokazuju podaci da je kvalitetniji smještaj bio bolje i duže popunjen. S ovim brojevima želimo ostvariti veće prihode, širiti ponudu i stoga će se morati ulagati dalje u kvalitetu, a naravno i daljnju gradnju kapaciteta jer bez toga, novi pokazatelji dolazaka i broja noćenja neće više biti spektakularni, rekao je župan Komadina.

Direktorica Peršić Živadinov potvrdila je da je Kvarner s istim brojem noćenja ostvario veće prihode.

– To je ono što je nama strateški cilj i cijeli smisao održivog razvoja – da se s manjim brojem dolazaka te podizanjem kvalitete, ostvaruju bolji financijski rezultati, a na taj način sa smanjenim opterećenjem na destinaciju, uspijevamo očuvati i naš okoliš, kazala je Peršić Živadinov.

U tom cilju Primorsko-goranska županija i TZ Kvarnera provode niz združenih aktivnosti, bilo kroz brendiranje obiteljskog smještaja kroz Kvarner family ili EU projekte kojima se stvaraju novi sadržaji temeljeni na biološkoj, kulturnoj i maritimnoj baštini Kvarnera. Kontinuirani napori ulažu se i u zajedničko oglašavanje i promicanje Zračne luke Rijeka kako bi se privukli gosti iz Velike Britanije, Sjeverne Njemačke i skandinavskog tržišta.

Zaključno, za sljedeću godinu najavljeno je održavanje svjetskog kongresa SKÅL – udruženja turističkih menadžera (vlasnika i tour operatera) na kojem će Kvarner imati prigode predstaviti sve svoje komparativne prednosti.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }