Na Platku uspješno testiran sustav zasnježenja, umjetni snijeg odlične kvalitete

Do sada je kvalitetnim umjetnim snijegom pokriveno 80 posto staze Radeševo, a ukoliko se zadrže niske temperature za dan, dva cijela staza bit će spremna za prve skijaše

Rijeka – Na Platku se posljednjih tjedan dana uspješno provodi testiranje sustava za zasnježenje, zahvaljujući kojem je bez centimetra pravog snijega omogućeno skijanje uz pokretnu traku na donjem dijelu Radeševa. Do sada je kvalitetnim umjetnim snijegom pokriveno 80 posto staze Radeševo, a ukoliko se zadrže niske temperature za dan, dva cijela staza bit će spremna za prve skijaše. Za to će biti potrošeno oko jedne petine ukupnih kapaciteta vode iz akumulacijskog jezera”, naglasio je zamjenik župana PGŽ Marko Boras Mandić.

U ovom trenutku na Platku se nalaze škole skijanja iz Slovenije, točnije Ilirske Bistrice, a tijekom tjedna najavljen je i dolazak veće grupe djece iz osnovne škole u Jelšanama.

Pročelnik UO za regionalni razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima Ljudevit Krpan najavio je i nastavak investicija na području Platka. U ovoj godini tako ŽUC nastavlja s uređenjem ceste do Platka za što je planirano 2,8 milijuna kuna, a dodatnih 15 milijuna kuna u proračunu PGŽ pa pripremu projekta gradnje nove četverosedežnice. Razmatra se i mogućnost gradnje novih ljetnih sadržaja koji bi se kandidirali na sredstva EU fondova, najavio je Krpan.

Županija je raspisala 4 natječaja za sufinanciranje programa i projekata udruga civilnog društva s ukupno predviđenih za raspodjelu 3,25 milijuna kuna, izvijestio je pročelnik Ureda županije Goran Petrc. S tim sredstvima očekuje se financiranje čak 500 različitih program i događanja.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!