Na razini države 77 novooboljelih, Capak objasnio procjenu o prestanku mjera početkom lipnja

Na razini države 77 novooboljelih, Capak objasnio procjenu o prestanku mjera početkom lipnja

Arhiva

Početak lipnja kao mogući datum prestanka djelovanja nekih mjera osobna je procjena mene i mojih kolega, nikako ne fiksni datum ukidanja istih – rekao je Capak

Zagreb – Današnja redovna press konferencija Nacionalnog stožera Civilne zaštite održana je u 14 sati te će se od danas svakog dana održavati u tom terminu.

– Imamo 77 novooboljelih u odnosu na jučer, Ukupno imamo 790 bolesnika, testirano je 6404 osoba. Broj preminulih je 6, na respiratoru se trenutno nalazi 27 osoba dok se ukupno od zaraze korona virusom oporavile 64 osobe. Ako se i dalje budemo držali propisanih mjera, naši će rezultati i dalje biti ovako dobri – na početku je pressice rekao ministar zdravstva Vili Beroš.

– Ovakvo stanje možemo zahvaliti zajedničkim naporima svih u zdravstvu, stožera i građana. Većina se građana pridržava mjera. Pohvalio bih policiju jer mislim da ona u ovoj situaciji radi odličan posao. Nas mediji često pitaju za brojčane procjene ove epidemije. Kad će sve to prestati, koliko će biti oboljelih…Nitko to sa sigurnošću ne može reći jer to nitko ne zna. Ja sam jučer iznio svoju osobnu procjenu. To se može pokazati jako pogrešno. Početak lipnja kao datum mogućeg ukidanja nekih mjera zaštite isključivo je osobna procjena nas nekoliko kolega koja ovisi o jako puno faktora. Nekako smo prema svim pokazateljima mislili da bi do početka lipnja moglo doći do nekih izmjena, a ne da će mjere biti na snazi do 1. lipnja, rekao je u svom obraćanju ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak.

– Do sad je evidentirano 3479 dojava o kršenju mjera samoizolacije, provjerama na terenu utvrđeno je da je ukupno 928 osoba kršilo propisane mjere, između ostalog je rekao ministar unutarnjih poslova i predsjednik Nacionalnog stožera Civilne zaštite Davor Božinović.

Kompletnu tiskovnu konferenciju možete pogledati na linku ispod teksta.

Novi podaci o zaraženima

Nacionalni stožer donosi nove podatke o zaraženima

Gepostet von Index.hr am Montag, 30. März 2020

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!