Na stadionu Kantrida održat će se dječja atletska liga – posebna gošća ambasadorica Blanka Vlašić

Posebna gošća kvalifikacijskog natjecanja u Rijeci bit će ambasadorica Erste plave lige Blanka Vlašić.

Rijeka – U utorak, 1. lipnja, na stadionu Kantrida s početkom u 16 sati održat će se Erste Plava liga, najveće dječje atletsko natjecanje u Hrvatskoj koje se održava u devet gradova devetu godinu zaredom, a na njemu je dosad sudjelovalo više od 28.000 natjecatelja. Pravo nastupa imaju učenici i učenice trećih, četvrtih, petih i šestih razreda, a natjecat će se u utrkama na 60, 300 i 600 metara, skoku u dalj, bacanju kugle i vortexu.

Posebna gošća kvalifikacijskog natjecanja u Rijeci bit će ambasadorica Erste plave lige Blanka Vlašić, dvostruka svjetska prvakinja u skoku u vis.

Finale lige održat će se 14. rujna na stadionu Mladosti u Zagrebu u sklopu najstarijeg atletskog natjecanja u Hrvatskoj, 71. Memorijala Borisa Hanžekovića, a na njemu će nastupiti osvajači prvog i drugog mjesta iz svake discipline.

Cilj natjecanja je motivirati i potaknuti djecu na bavljenje sportom pa se u sklopu Erste Plave lige provodi projekt „60 minuta KRENI“, kojim se promovira važnost šezdesetominutne dnevne tjelesne aktivnosti kod djece.

Organizator natjecanja je Atletski klub Pro Sport u suradnji s Erste&Steiermarkische Bank d.d i Erste plavim mirovinskim fondovima te suorganizatorom u Rijeci Atletskim klubom „Kvarner“ Rijeka. Natjecanje se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta, Ministarstva zdravstva, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Hrvatskog olimpijskog odbora, Hrvatskog atletskog saveza i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar.

Natjecanje će se održati u skladu s epidemiološkim mjerama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.