Na Trgu Riječke rezolucije otvoren Kvarner Wines Festival WineRi 2021.

Posjetitelji će moći degustirati kvarnerska vina s naglaskom na autohtone vinske kvarnerske sorte, kao i ostale autohtone proizvode.

RIJEKA – U organizaciji Udruženja Kvarner Wines, odnosno vinara članova Zadruge vinara Proizvođačke organizacije Vina Kvarnera, na Trgu Riječke rezolucije u Rijeci prvi put je otvoren Kvarner Wines Festival WineRi 2021., upoznavanje publike s vinima Kvarnera u srcu Grada Rijeke.

Zamjenica župana Marina Medarić istaknula je prilikom otvorenja kako je Primorsko-goranska županija sa zadovoljstvom podržala organizaciju Kvarner Wines Festivala WineRi .

– Ovakva okupljanja odlična su prigoda da širokoj publici pokažemo najbolje s bogate vinske karte autohtonih sorti ovog podneblja, krčkog i vinodolskog kraja, Kastavštine, bakarskih prezida. Tradicija vinske kulture utkana je u živote lokalnoga stanovništva, a posebno onih koji su se vinu i potrazi za vrhunskim enološkim doživljajima posvetili profesionalno. Brojne nagrade koje su si priskrbili naši vrijedni vinari samo potvrđuju ono što je stanovnicima, ali i posjetiteljima ovoga kraja već odavno poznato – a to je da se upravo ovdje uzgajaju sorte vina vrhunske kvalitete, rekla je Medarić.

Kako je istaknuto prilikom otvorenja, cljevi Kvarner Wines Festival WineRi 2021. su prezentacija Vina Kvarnera i kvarnerskih proizvoda kao i predstavljanje edukacijsko, izložbenog, prodajnog prostora Centra autohtonih proizvoda Primorsko-goranska kašetica, turistička promocija Primorsko-goranske županije i Grada Rijeke, odnosno Kvarnera kao eno-gastronomske turističke destinacije. Posjetitelji će moći degustirati kvarnerska vina s naglaskom na autohtone vinske kvarnerske sorte, kao i ostale autohtone proizvode.

Članovi Udruženje Kvarner Wines koji su organizatori ovog događanja i koji izlažu na festivalu ponudit će posjetiteljima ekskluzivno kušanje jedinstvenih vrhunskih vina Kvarnera koja se ne mogu pronaći na policama dućana. U sklopu festivala će se održati i radionice „Vina Kvarnera u srcu Rijeke“ i „Pjenušci Kvarnera u srcu Rijeke“. Kao što smo već pisali, među 80-tak vinskih etiketa s Kvarnera moći će se kušati kastavska autohtona kvarnerska kupaža belica nastala od vinskih sorti mejskog, divjake, jarbole, verdića i brajkovaca koju proizvodi Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Plovanić vina. Ekskluzivno samo na Kvarner Wines Festivalu WineRi posjetitelji će kušati kupažu belica kao mirno vino, pjenušac i vino iz amfore koja su prema Hrvatskom zavodu za vinarstvo svrstana u vrhunska vina.

Prvi put na vinskom festivalu će nastupiti i Grand Village Estate Winery iz Selca te ponuditi svoja jedinstvena vina poput žlahtine, sauvignona, sansigota i crnih kupaža, ali i jedinstveno ružičasto vino autohtone kvarnerske sorte sansigot.

Požurite, Festival je na Trgu Riječke rezolucije u Rijeci do 12. lipnja.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!