ERSTE AD

Nacionalni operni prvak Giorgio Surian predložen za nagradu za životno djelo Grada Rijeke

Nacionalni operni prvak Giorgio Surian predložen za nagradu za životno djelo Grada Rijeke

Giorgio Surian na sceni s Kristinom Kolar / HNK Ivana pl. Zajca

Za godišnju nagradu predloženi su prof. dr. se. Bojan Polić, Jasna Buketa, Aleksandar Tomulić, Željko Bistrović i ansambl Opere HNK lvana pl. Zajca.

Rijeka – Gradskom vijeću s jučerašnjeg kolegija riječkog gradonačelnika proslijeđeni su prijedlozi za dodjelu javnih priznanja Grada Rijeke. Za nagradu za životno djelo za izniman doprinos riječkoj opernoj i kazališnoj sceni predložen je nacionalni operni prvak, član ansambla Opere HNK Ivana pl. Zajca Giorgio Surian. Za dobitnike Zlatne plakete Grb Grada Rijeke predloženi su optičar Viktor Šahini za promociju obiteljskog obrtništva, razvoj kvalitete struke te njegovanje povjerenja u odnosu s klijentima, Tim intervencijskih kardiologa u KBC-u Rijeka: Vjekoslav Tomulić, Tomislav Jakljević, David Gobić, Sandro Brusich i Neven Čače za unapređenje intervencijske kardiologije te velike stručne i znanstvene iskorake, Nadja Poropat za izniman doprinos u odgojno-obrazovnom području i promicanju ugleda i interesa Grada Rijeke, Dobrovoljno vatrogasno društvo Sušak-Rijeka za 120 godina rada u zaštiti od požara i doprinos razvoju vatrogastva, Bruno Petrali za dugogodišnji doprinos glazbenoj i kazališnoj umjetnosti, sportu i novinarstvu u gradu Rijeci, HNK Orijent 1919 za stogodišnji značajan rad i doprinos razvitku grada Rijeke te Jasna Baraba za izniman doprinos u nabavci suvremenih nastavnih pomagala za Osnovnu školu Fran Franković.

Za dobitnike godišnje nagrada predloženi su prof. dr. se. Bojan Polić, dr.med za iznimna znanstvena postignuća u području imunologije i doprinos međunarodnoj prepoznatljivosti Sveučilišta u Rijeci, Jasna Buketa za humanitarni rad u Hospiciju Marija Krucifiksa Kozulić te za autorstvo i uredništvo knjige Odlasci nastale povodom 5. obljetnice rada ustanove, Aleksandar Tomulić iz Foto kluba Color za izvanredne rezultate i izuzetan doprinos promociji riječke fotografije u svijetu, Željko Bistrović za iznimne rezultate u vodstvu konzervatorskih radova u riječkim sakralnim zdanjima te HNK lvana pl. Zajca, ansambl Opere, za jedinstveni operni projekt, trilogiju Verdi-Shakespeare-Surian.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }