Nacionalni stožer Civilne zaštite dozvolio rad riječkim tržnicama i ribarnicama

Nacionalni stožer Civilne zaštite dozvolio rad riječkim tržnicama i ribarnicama

Arhiva Torpedo media

Sutra bi s radom trebali početi otvoreni dijelovi Centralne tržnice, te tržnica Brajda i Zamet skupa s pripadajućim ribarnicama

Rijeka – Sukladno naputcima nacionalnog stožera Civilne zaštite sutra bi na riječkim tržnicama i ribarnicama trebala početi prodaja ribe, voća, povrća i sadnog materijala. Prodaja će se organizirati tako da se osigura poštivanje svih higijensko-sanitarnih mjera koje su na snazi radi sprečavanja širenja epidemije korona virusa.

Budući da je apsolutno nužno zadovoljiti preventivne mjere propisane od strane nacionalnog stožera, prodaja će se organizirati u smanjenom obimu i vršit će se u dijelu postojećih štandova, dok će se na Centralnoj gradskoj tržnici odvijati i u adventskim kućicama koje će se postaviti za tu priliku.

Radno vrijeme Centralne tržnice, Tržnice Brajda i Zamet bit će od 8 do 13 sati.

Kako bi se smanjila mogućnost socijalnog kontakta a samim time i širenja zaraze, tržnice će biti ograđene zaštitnim ogradicama, dok će na ulaznim punktovima biti postavljena dezinfekcijska sredstva. Kako bi se spriječilo stvaranje gužvi, na ulazima u tržnice djelatnici Rijeka plusa provodit će kontrolu broja kupaca.

Mole se svi prodavači i kupci da se strogo pridržavaju svih propisanih mjera, te da poštuju upute djelatnika Rijeka plusa kako bi se mogućnost širenja virusa svela na najmanju moguću mjeru.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!