ERSTE AD

Nagli skok novooboljelih u Primorsko-goranskoj županiji

Udio pozitivnih unutar broja testiranih iznosi 10.44%

Rijeka – Danas je u PGŽ 141 novooboljela osoba, a 83 su ozdravile. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 1351 uzorak briseva, što znači kako udio pozitivnih unutar broja testiranih iznosi 10.44%.

Broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti na području PGŽ iznosi 791.

112 novooboljelih osoba je iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena, 14 sa Liburnijskog područja, 6 iz GK, po 3 sa otoka Krka i iz Crikvenicko-Vinodolske regije, 2 sa otoka Lošinja i 1 sa Cresa. U skupini radno aktivnih stanovnika je 68 novooboljelih, 44 su osobe iz mlađih dobnih skupina, a 29 su osobe starije od 65 godina.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti je porastao za 4 pacijenta u odnosu na jučer te iznosi 50.

U KBC-u Rijeka se u jedinici intezivne skrbi na respiratoru nalazi 5 osoba, jednaki broj kao i jučer.

Tijekom jučerašnjeg dana nažalost je preminula još 1 necijepljena osoba sa prebivalištem iz PGŽ od posljedica COVID-19 bolesti.

Bez obzira na trend povecanja kako broja aktivnih slučajeva tako i broja hospitaliziranih osoba udio hospitaliziranih unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva je i nadalje stabilan, sličan jučerašnjem i iznosi 6.32%.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }